Φρίκη στην Ινδία: Βιαστής έβαλε φωτιά στο θύμα του για να μην καταθέσει στο δικαστήριο

Φρίκη στην Ινδία: Βιαστής έβαλε φωτιά στο θύμα του για να μην καταθέσει στο δικαστήριο

Σοκ προκαλεί στην Ινδία η είδηση του θανάτου μιας 23χρονης -θύματος βιασμού, που της έβαλε φωτιά ο βιαστής της μαζί με μια συμμορία, για να μην καταθέσει στο δικαστήριο.

Η γυναίκα πήγαινε να επιβιβαστεί σε τρένο στην περιοχή Ουνάο του ομόσπονδου κρατιδίου Ούταρ Πραντές,της βόρειας Ινδίας για να παραστεί σε ακροαματική διαδικασία για την υπόθεσή της, όταν ομάδα ανδρών την περιέλουσε με κηροζίνη και της έβαλε φωτιά την Πέμπτη, σύμφωνα με την αστυνομία. Η 23χρονη πέθανε δύο μέρες αργότερα Από καρδιακή ανακοπή σΕ νοσοκομείο στο Νέο Δελχί, μετέδωσε το το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Η νέα κατήγγειλε στην αστυνομία στην Ουνάο τον Μάρτιο ότι βιάστηκε υπό την απειλή όπλου τη 12η Δεκεμβρίου 2018, σύμφωνα με την έγγραφη κατάθεσή της. Ο φερόμενος ως βιαστής της, ο οποίος είχε προφυλακιστεί μετά την καταγγελία της, αφέθηκε ελεύθερος την περασμένη εβδομάδα μετά την καταβολή εγγύησης, ανέφερε στέλεχος της αστυνομίας στη Λάκναου. Το Ούταρ Πραντές, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, έχει αποκτήσει πολύ άσχημη φήμη εξαιτίας του κάκιστου ιστορικού των Αρχών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των εγκλημάτων σε βάρος των γυναικών. Πάνω από 4.200 βιασμοί έχουν καταγγελθεί στο κρατίδιο από το 2017 – αριθμός που είναι ο υψηλότερος στην Ινδία.

Αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν χθες Παρασκευή τέσσερις υπόπτους για τον βιασμό και την δολοφονία 27χρονης κτηνιάτρου κοντά στην πόλη Χαϊντεραμπάντ, γεγονός για το οποίο εξέφρασαν ικανοποίηση μέλη της οικογένειάς της και πολλοί Ινδοί που έχουν εξοργιστεί για τα αλλεπάλληλα κρούσματα της βίας σε βάρος των γυναικών, που έχει γίνει μάστιγα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS