Η Τουρκία βομβάρδισε «κατά λάθος» αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία

Η Τουρκία βομβάρδισε «κατά λάθος» αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις τείνουν να λάβουν οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Συρία, με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι και τις αμερικανικές δυνάμεις στο βόρειο κομμάτι της χώρας να δέχονται τουρκικά πυρά.

Δεν υπάρχουν τραυματίες σύμφωνα με πληροφορίες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Newsweek, μια ομάδα αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία, επλήγη. Με βάση πληροφορίες που μεταδίδει τα τελευταία λεπτά το CNN τα τουρκικά πυρά έπεσαν μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη θέση των Αμερικανών, κοντά στο Κομπάνι.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Πενταγώνου, υποστηρίζει ότι στο σημείο βρίσκονταν από 15 μέχρι 100 στρατιώτες.

Εντύπωση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ κάλεσε τους Ευρωπαίους «συμμάχους» να συμβάλλουν στις ενέργειες που εξασφαλίζουν τη σταθερότητα στη Συρία.

Ποια είναι η βάση

Εν τω μεταξύ, ένας freelance δημοσιογράφος, ο οποίος συνεργάζεται με διάφορα ΜΜΕ διεθνώς και φέρεται να βρίσκεται στην περιοχή, υποστηρίζει στο Twitter πως ανώτερος αξιωματούχος με τον οποίο συνομίλησε του επιβεβαίωσε το γεγονός.

Μάλιστα, ανήρτησε και μια φωτογραφία της αμερικανικής βάσης που χτυπήθηκε στην πόλη Κομπανί, ενώ προηγουμένως είχε δημοσιεύσει βίντεο στο οποίο διακρίνονται μαχητικά αεροπλάνα να πετούν.

 


 

 


 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ