Η Μέρκελ ζήτησε να μιλήσει στον Ερντογάν: Οι Αμερικανοί στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις

Η Μέρκελ ζήτησε να μιλήσει στον Ερντογάν: Οι Αμερικανοί στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις

Σε εξέλιξη βρίσκονται από χθες έντονες διπλωματικές διεργασίες στις οποίες συμμετέχουν αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του ΝΑΤΟ και η ίδια η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ.


Σύμφωνα με πληροφορίες της hellasjournal, από διπλωματική πηγή, η κ. Μέρκελ ζήτησε χθες το βράδυ να μιλήσει με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος επιθυμεί να επαναφέρει τις διαδικασίες ως είχαν πριν από την υπογραφή της οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο, από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

Οι πηγές, που μίλησαν στην ιστοσελίδα μας υπό τον όρο της ανωνυμίας, περιγράφουν την κατάσταση ως «δραματική» καθώς οι στόλοι της Ελλάδας και της Τουρκίας βρίσκονται «σε πορεία σύγκρουσης» στην περιοχή του Καστελόριζου. Το γεγονός αυτό κινητοποίησε και την αμερικανική πλευρά η οποία εξέφρασε δημόσια τη θέση της με δήλωση στην ιστοσελίδα μας Hellas Journal και στο κανάλι OPEN.

Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν βαθιά για τα δηλωμένα σχέδια της Τουρκίας για έρευνα για φυσικούς πόρους σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος διεκδικούν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Τέτοιες δράσεις είναι προκλητικές και αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή», τόνισε εμφαντικά.

Ο εκπρόσωπος πιστεύει ότι «η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία και να παρέχει τα θεμέλια για διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και οικονομική ευημερία σε ολόκληρη την περιοχή».

Όλη η δήλωση του Αμερικανού εκπροσώπου «βαδίζει» μαζί με τις θέσεις της Ελλάδας. Και είναι κάθετα εναντίον των προκλητικών θέσεων της Τουρκίας. Είναι ευχής έργο να αποφασίσει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να ακολουθήσει τη «γραμμή» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και να απαιτήσει από τον Ταγίπ Ερντογάν να τερματίσει πάραυτα την απαράδεκτη επιθετικότητά του εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS