H κυβέρνηση Τραμπ δεν ανησυχεί για δεύτερο κύμα του Covid19

H κυβέρνηση Τραμπ δεν ανησυχεί για δεύτερο κύμα του Covid19

Ο Λάρι Κάντλοου, κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Λευκού, δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν ανησυχεί για ένα δεύτερο κύμα κρουσμάτων του κoρωνοϊού.

Ο διευθυντής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου του Λευκού Οίκου, έκανε τα σχόλιά του σε ιδιωτική τηλεδιάσκεψη για πελάτες της επενδυτικής τράπεζας Evercore, όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, η οποία και επικαλείται ηχογράφηση της συζήτησης.

«Βασικά, το θέμα είναι ότι υπήρξαν κάποιες αναζωπυρώσεις του ιού, πολύ ελεγχόμενες», δήλωσε ο Κάντλοου, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Μπορεί η κυβέρνηση Τραμπ να μην ανησυχεί, αλλά το τελευταίο διάστημα εκφράζονται από πολλούς φόβοι στις ΗΠΑ για ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων του Covid-19, καθώς πόλεις και πολιτείες προχωρούν στην άρση του lockdown. Είναι ωστόσο αναπόφευκτο ένα δεύτερο κύμα;

«Όχι. Η αυξημένη μετάδοση είναι όντως αναπόφευκτη, αλλά ένα δεύτερο κύμα μπορεί να αποφευχθεί. Περιοχές όπως το Κολοράντο τα πηγαίνουν εξαιρετικά αυτή τη στιγμή», τονίζει ο David Rubin , διευθυντής του PolicyLab στο Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας.

«Το αποτέλεσμα εξαρτάται από το αν η κοινότητα ακολουθεί τους κανόνες και τις ρουτίνες. Εάν όλοι προσπαθούν απλώς να επιστρέψουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς αποφεύγοντας τους “μπελάδες - τη μάσκα και τις μεγάλες συναθροίσεις – τότε ναι, μεγαλώνει ο κίνδυνος για ένα δεύτερο κύμα», προσθέτει.

Ο ανοσιολόγος Δρ. Άνθονι Φάουτσι, σύμβουλος του Λευκού Οίκου, προειδοποίησε πάντως ότι ακόμη και μικρές εστίες του κορονοϊού —μικρά «είδωλα στο ραντάρ» των εισαγωγών ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό σε νοσοκομεία, όπως το έθεσε — μπορεί να ξεφύγουν από κάθε έλεγχο αν δεν γίνεται διεξοδική ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Καθώς αίρονται τα μέτρα περιορισμού της κίνησης και της οικονομικής δραστηριότητας που είχαν επιβληθεί, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν, εξήγησε ο Φάουτσι στο CNN.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS