Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό

Η AstraZeneca προχωρά στην απόσυρση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, λόγω πλεονάσματος διαθέσιμων ενημερωμένων εμβολίων.

Η εταιρεία είχε καταθέσει αίτηση για την απόσυρση του εμβολίου στις 5 Μαρτίου και τέθηκε σε ισχύ από χθες, Τρίτη (07.05.2024). Όπως ανέφερε, το εμβόλιο δε θα κυκλοφορεί πια στην Ευρώπη. Παρόμοιες αιτήσεις για απόσυρση θα υποβληθούν τους επόμενους μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλες χώρες, που είχαν εγκρίνει το εμβόλιο, γνωστό ως Vaxzevria.

Η εταιρεία ανέφερε: «Καθώς έκτοτε έχουν αναπτυχθεί πολλαπλά εμβόλια για τον COVID-19, υπάρχει πλεόνασμα διαθέσιμων ενημερωμένων εμβολίων», και πρόσθεσε ότι αυτό οδήγησε σε μείωση της ζήτησης για το Vaxzevria, το οποίο δεν κατασκευάζεται ή δεν παρέχεται πλέον.

Η AstraZeneca παραδέχθηκε σε δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο τον Φεβρουάριο ότι το εμβόλιο «μπορεί, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, να προκαλέσει θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας (TTS)».

Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο Vaxzevria έχει βρεθεί υπό έντονο έλεγχο τους τελευταίους μήνες, λόγω μιας πολύ σπάνιας παρενέργειας, η οποία προκαλεί θρόμβους αίματος και χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων στο αίμα.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ