Η καταιγίδα Ciaran χτύπησε τη Βρετανία: Ξηλώθηκαν στέγες, περιοχές πλημμύρισαν, δείτε τρομακτικά βίντεο

Η καταιγίδα Ciaran χτύπησε τη Βρετανία: Ξηλώθηκαν στέγες, περιοχές πλημμύρισαν, δείτε τρομακτικά βίντεο

Οι Βρετανοί ξύπνησαν με την πλήρη ισχύ της καταιγίδας «Ciaran», καθώς οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν στέγες σπιτιών κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν προειδοποιηθεί να δουλεύουν από το σπίτι τους σήμερα και εκατοντάδες σχολεία στη νότια Αγγλία είναι κλειστά.

Οι κίτρινες προειδοποιήσεις είναι σε ισχύ καθώς η καταιγίδα έπληξε το Ηνωμένο Βασίλειο τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, σήμερα με τους ισχυρούς ανέμους και τις καταρρακτώδεις βροχές να αναμένεται να προκαλέσουν πλημμύρες, ιδίως κατά μήκος της νότιας ακτής.

Περισσότερα από 7.000 σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα στην Cornwall το πρωί της Τετάρτης, μεταδίδει η Dail Mail.

Τα νησιά της Μάγχης έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής τα χειρότερα από την καταιγίδα «Ciaran», όπου στο Τζέρσεϊ οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους και να καταφύγουν σε ένα ξενοδοχείο, αφού οι άνεμοι προκάλεσαν ζημιές σε σπίτια.

Η αστυνομία του Τζέρσεϊ δήλωσε: «Μέχρι στιγμής απόψε 29 ενήλικες, 6 παιδιά και 7 κατοικίδια ζώα έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχειακά καταλύματα λόγω ζημιών σε περιουσίες».

Tρομακτικό βίντεο από την καταιγίδα

Συγκλονιστικά πλάνα που κατέγραψε μια οθόνη παρακολούθησης μωρών δείχνουν την τρομακτική στιγμή που μια μητέρα με το μωρό της που κοιμόταν ξύπνησε όταν η καταιγίδα έσπασε το παράθυρό της, κρατώντας το παιδί της καθώς έφυγαν από το δωμάτιο.

Αναφέρθηκαν επίσης έντονες χαλαζοπτώσεις μετά από μια καταιγίδα κεραυνών και αστραπών. Όλες οι πτήσεις από τα αεροδρόμια Jersey, Guernsey και Alderney ακυρώθηκαν.

Τα σχολεία στο Χάμπσαϊρ, το Ντέβον, το Ντόρσετ και την Κορνουάλη είναι μεταξύ εκείνων που αναγκάστηκαν να κλείσουν , με χιλιάδες μαθητές να βυθίζονται πίσω στην τηλεκπαίδευση τύπου Covid λόγω των επικίνδυνων συνθηκών.

Προβλήματα στις μεταφορές

Η σιδηροδρομική Southern Rail δήλωσε: «Εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σήμερα σε δρομολόγια, από ή γύρω από τη Νότια Ακτή, θα πρέπει να εξετάσετε έντονα εάν το ταξίδι σας είναι απαραίτητο. Θα πρέπει να εργάζεστε από το σπίτι σας αν μπορείτε».

«Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να πέσουν δέντρα και συντρίμμια πάνω στις γραμμές, με πιθανή σημαντική αναστάτωση στην υπηρεσία το πρωί της Πέμπτης».

Οι εργασίες συνεχίζονται καθώς οι σιδηροδρομικοί φορείς παρακολουθούν για τυχόν πεσμένα δέντρα και συντρίμμια στη γραμμή.

Χθες το βράδυ η ακτοπλοϊκή DFDS Ferries ακύρωσε τέσσερα δρομολόγια μέχρι το πρωί της Πέμπτης.

Στην απέναντι πλευρά της Μάγχης, στη Γαλλία, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του μετά την καταιγίδα που έπληξε τη χώρα.

Στο Μπράιτον χθες το βράδυ, ο αφρός της θάλασσας που προκλήθηκε από τα άγρια κύματα κάλυψε τις καλύβες της παραλίας, καθώς οι γενναίοι περιπατητές τα έβαλαν με τους ισχυρούς ανέμους.

Στο Ντόρσετ, το Μπόρνμουθ και η προβλήτα του Μπόσκομπ έκλεισαν, ενώ η γέφυρα Twin Sails στο Πουλ ανεστάλη για λόγους ασφαλείας.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος έχει θέσει σε ισχύ 54 προειδοποιήσεις για πλημμύρες, ενώ 134 έχουν τεθεί σε ισχύ για πιθανές πλημμύρες.

Ο Ben Lukey, υπεύθυνος για τις πλημμύρες στην Υπηρεσία Περιβάλλοντος, δήλωσε: «Τα μεγάλα κύματα και οι χερσαίες θύελλες που φέρνει η καταιγίδα Ciaran μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές πλημμύρες σε τμήματα της νότιας ακτής και σε τμήματα των ακτών του Γιορκσάιρ και των βορειοανατολικών ακτών την Πέμπτη».

Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι κάτοικοι στην Κορνουάλη και το Ντέβον είδαν γραμμές μεταφοράς ρεύματος και δέντρα να πέφτουν.

Ένας κάτοικος του Έξετερ που δεν μπορούσε να κοιμηθεί από την καταρρακτώδη βροχή δήλωσε: «Η βροχή ήταν βιβλική. Έπεφτε και έπεφτε. Ήταν τόσο έντονη και φάνηκε να είναι χειρότερη από τις νεροποντές στα μέσα Σεπτεμβρίου που οδήγησαν σε πλημμύρες».

«Μετά τις κλιμακωτές βροχές ήρθαν οι θύελλες. Ήταν 3 π.μ. και ο θόρυβος ήταν σαν να κάθεσαι δίπλα σε κινητήρα αεροπλάνου. Σηκώθηκα για να ελέγξω το σπίτι μου και τη γύρω περιοχή, γιατί πίστευα ότι θα υπήρχαν σίγουρα ζημιές ή πλημμύρες».

Στήνουν φράγματα για τις πλημμύρες

Εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος τοποθέτησαν φράγματα κατά των πλημμυρών σε περιοχές όπως το Μπράιτον, το Έξετερ και το West Bay στο Ντόρσετ, ενώ ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σε πλημμυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Ιρλανδίας τοποθέτησαν σακούλες άμμου μπροστά από τις ιδιοκτησίες τους σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο προειδοποίησε ότι τα ιπτάμενα συντρίμμια και οι πλημμύρες θα προκαλέσουν «κίνδυνο για τη ζωή», ενώ η καταιγίδα θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει «δομικές ζημιές» σε κτίρια, με πιθανή αποκόλληση στεγών, πτώση γραμμών ηλεκτροδότησης και δέντρων, αναστάτωση στα ταξίδια και διακοπές ρεύματος.

Η Ryanair προειδοποίησε ότι οι πτήσεις από και προς την Ιρλανδία μπορεί να επηρεαστούν, ενώ η easyJet δήλωσε ότι η καταιγίδα «ενδέχεται να προκαλέσει κάποιες καθυστερήσεις και διαταραχές στις πτήσεις».

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ