Η Ουκρανική Εκκλησία ανεξαρτητοποιείται και πνευματικά από τη Ρωσία

Η Ουκρανική Εκκλησία ανεξαρτητοποιείται και πνευματικά από τη Ρωσία

Έτοιμη να ανεξαρτητοποιηθεί πνευματικά από την Ρωσία είναι η Εκκλησία της Ουκρανίας. Ο νεοεκλεγείς επικεφαλής της ουκρανικής Εκκλησίας Επιφάνιος έχει μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη, ώστε να παραλάβει τον Τόμο αυτοκεφαλείας από τον οικουμενικό πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, οι δύο προκαθήμενοι υπέγραψαν τον Τόμο και αύριο ο κ. Επιφάνιος θα τον παραλάβει επισήμως, μετά την δοξολογία για τα Θεοφάνεια και την ανάγνωση του Ευαγγελίου.

Τον Επιφάνιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος έχει συνδέσει την εκκλησιαστική αποσύνδεση από την Ρωσία με την ευρύτερη γεωπολιτική διαμάχη ανάμεσα στο Κίεβο και την Μόσχα.

Η απόφαση του Φαναριού να στηρίξει την αυτοκεφαλεία της Ουκρανίας έχει προκαλέσει την οργή της Μόσχας σε εκκλησιαστικό και πολιτικό επίπεδο.

Ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος έχει προειδοποιήσει τον κ. Βαρθολομαίο πως η πολιτική του μπορεί να επιφέρει βαθύ και μακροχρόνιο σχίσμα στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ