Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε δεύτερη σύλληψη υπόπτου για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Η βρετανική αστυνομία προχώρησε σε δεύτερη σύλληψη υπόπτου για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Λονδίνο

Τη σύλληψη και δεύτερου υπόπτου σε σχέση με την έρευνα για την επίθεση σε τρένο στο Λονδίνο ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Ο συλληφθείς, 21 ετών, έχει μεταφερθεί σε αστυνομικό τμήμα του νότιου Λονδίνου. Η σύλληψη έγινε στο προάστιο Χάουνσλοου του δυτικού Λονδίνου, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Μητροπολιτική Αστυνομία.

Υπενυθμίζεται ότι το Σάββατο συνελήφθη νεαρός 18 ετών ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη «στη διάπραξη, στην προετοιμασία ή στην υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας», όπως ανέφερε το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου ο Νιλ Μπάσου, αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας.

Η επίθεση - η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη Μεγάλη Βρετανία - σημειώθηκε την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 10:20 ώρα Ελλάδας, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

Την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας 30 τραυματισμούς και η οποία χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ