Γιούνκερ: Μην μου λένε ότι οι δύο στρατιωτικοί απειλούν την Τουρκία

Γιούνκερ: Μην μου λένε ότι οι δύο στρατιωτικοί απειλούν την Τουρκία

Τη χαρά του που μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής εξέφρασε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λέγοντας μάλιστα ότι Ελλάδα δεν είναι μόνο οι φιλόσοφοι, αλλά και ο Θεοδωράκης, η Μελίνα Μερκούρη και «όλοι εκείνοι που έβλεπα νεότερος στο εξωτερικό να μάχονται κατά της δικτατορίας» όπως τόνισε.

«Πάντοτε παρέμεινα στο πλευρό της Ελλάδας, ακόμα και όταν άλλοι μιλούσαν για την έξοδό της από την Ευρωζώνη, λέγοντας πάντα την αλήθεια» συνέχισε. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή για την προσπάθειά του να γίνει η Ελλάδα μέλος της τότε ΕΟΚ.

Ο Γιούνκερ αναφέρθηκε στην ανάγκη ένταξης των χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ, αλλά ξεκαθάρισε ότι τόσο στην περίπτωση της Αλβανίας όσο και στην περίπτωση της ΠΓΔΜ, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων και ότι θα κριθούν με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζονται όλες οι χώρες.

Ειδικά για την περίπτωση της ΠΓΔΜ είπε ότι δεν είναι της αρμοδιότητάς του το θέμα της ονομασίας, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη να επιλυθεί το ζήτημα.

Για μια ακόμα φορά εξήρε την προσπάθεια και το κουράγιο των Ελλήνων στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, λέγοντας μάλιστα ότι άλλη χώρα στη θέση της Ελλάδας, ίσως να μην τα είχε καταφέρει.

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τις προσπάθειές του για τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Για την Τουρκία, ο Γιούνκερ αναφέρθηκε και πάλι στα όσα είπε στον Ερντογάν στη Σύνοδο της Βάρνας, δηλαδή την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου. «Μην μου λένε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αποτελούν απειλή για την Τουρκία» είπε χαρακτηριστικά, καλώντας και πάλι την Άγκυρα να τους απελευθερώσει.

Τόνισε, όπως νωρίτερα και στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ότι η χώρα πέτυχε τους οικονομικούς στόχους και τις μεταρρυθμίσεις, είναι πρώτη στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ και υπογράμμισε: «Μην σταματήσετε τις προσπάθειες. Από τον Αύγουστο θα έχετε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει κάθε χώρα-μέλος της Ευρωζώνης». 

Δεν χρειάζεται να σας θυμίσω εγώ τα λόγια του Θουκυδίδη ότι το παρελθόν πρέπει να μας διδάξει για το μέλλον.  «Ζήτω η Ευρώπη, Ζήτω η Ελλάδα» είπε στα ελληνικά, κλείνοντας την ομιλία του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ