Γερμανία-δημοσκόπηση: Στο 17% πέφτει το ακροδεξιό AfD

Γερμανία-δημοσκόπηση: Στο 17% πέφτει το ακροδεξιό AfD

Νέες απώλειες για το AfD καταγράφει δημοσκόπηση στη Γερμανία με το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό, ευρωσκεπτικιστικό κόμμα να υποχωρεί στο χαμηλότερο ποσοστό του από τον Ιούνιο του 2023.

Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του Forsa για λογαριασμό των δικτύων RTL/ntv το AfD υποχωρεί στο 17 %, πέντε μονάδες κάτω σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση του ίδιου ινστιτούτου στα μέσα Ιανουαρίου.

Germania dimoskopisi.jpg

To AfD παραμένει, ωστόσο, δεύτερη δύναμη πίσω από τα κόμματα της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU/CSU) που συγκεντρώνουν ποσοστό 30% και μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες του Όλαφ Σολτς (15%), τους Πράσινους (14%), τους Φιλελεύθερους (5%) και το νέο λαϊκιστικό -όπως χαρακτηρίζεται από πολλούς -κόμμα «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) που με 4% δεν πιάνει το όριο εισόδου στη Μπούντεσταγκ.

Η επικεφαλής του AfD συναντήθηκε με τη Λεπέν στο Παρίσι ενόψει των ευρωεκλογών
Στο μεταξύ η επικεφαλής του AfD, Άλις Βάιντελ συναντήθηκε χθες σε εστιατόριο στο Παρίσι με την επικεφαλής της ΚΟ του ακροδεξιού Εθνικού Συναγερμού, Μαρίν Λεπέν και τον πρόεδρο του κόμματος, Τζορντάν Μπαρντελά, προκειμένου να συζητήσουν τις διαφορές που ανέκυψαν μεταξύ των κομμάτων τους μετά τις αποκαλύψεις τον περασμένο μήνα του ιστότοπου ερευνητικής δημοσιογραφίας «Correctiv» στη Γερμανία για συναντήσεις στελεχών της AfD με νεοναζιστικές οργανώσεις και επεξεργασία σχεδίων μαζικών και δια της βίας απελάσεων μεταναστών.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων η Λεπέν – που είχε στο παρελθόν στενές επαφές με στελέχη του AfD – πήρε αποστάσεις από το γερμανικό εθνικιστικό κόμμα και διερωτήθηκε κατά πόσον ο «Εθνικός Συναγερμός» και η «Εναλλακτική για τη Γερμανία» μπορούν να συστεγάζονται στην ίδια παράταξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αλλά φαίνεται ότι γεφύρωσαν τις διαφορές τους, όπως επεσήμανε σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ η επικεφαλής του AfD:

Στη συνάντηση Βάιντελ – Λεπέν εκτός από τις διαφωνίες των δύο κομμάτων τέθηκαν επί τάπητος οι ευρωεκλογές του Ιουνίου και η καμπάνια της ακροδεξιάς παράταξης «Ταυτότητα και Δημοκρατία» (ID).

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ