Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα κόλλησαν τα χέρια τους στις πίστες των αεροδρομίων του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ

Γερμανία: Ακτιβιστές για το κλίμα κόλλησαν τα χέρια τους στις πίστες των αεροδρομίων του Αμβούργου και του Ντίσελντορφ

Ακτιβιστές για το κλίμα της οργάνωσης Letzte Generation (Τελευταία Γενιά) κόλλησαν σήμερα το πρωί τα χέρια τους στους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των αεροδρομίων του Αμβούργου, στη βόρεια Γερμανία, και του Ντίσελντορφ, στα δυτικά, διαταράσσοντας την εναέρια κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι ακτιβιστές απέκτησαν πρόσβαση στο αεροδρόμιο κόβοντας τον φράχτη ασφαλείας.

«Μέλη της 'Τελευταίας Γενιάς' αποκλείουν τους διαδρόμους προσγείωσης-απογείωσης των αεροδρομίων του Ντίσελντορφ και του Αμβούργου. Διαμαρτύρονται για την έλλειψη προγραμματισμού (της κυβέρνησης) κατά της κλιματικής κρίσης», δηλώνει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της.

«Διαμαρτυρόμαστε κατά της έλλειψης σχεδίου από την κυβέρνηση και για την παραβίαση του νόμου που αφορά την κλιματική κρίση», αναφέρουν παράλληλα οι ακτιβιστές σε μήνυμά τους στο Twitter.

Στο Αμβούργο, «η κυκλοφορία ανεστάλη από τις 06:10 (07:10 ώρα Ελλάδος), οι απογειώσεις και οι προσγειώσεις δεν είναι δυνατές λόγω επιχείρησης της αστυνομίας», αναφέρει η εταιρεία διαχείρισης του αεροδρομίου σε ανακοίνωσή της. «Η δραστηριότητα δεν θα επαναληφθεί έως ότου απομακρυνθούν όλοι», προσθέτει.

Παράλληλα στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ προβλέπονται καθυστερήσεις για πολλές πτήσεις, λόγω της «εισόδου αρκετών ανθρώπων που δεν είναι εξουσιοδοτημένοι στον διάδρομο προσγείωσης-απογείωσης» σύμφωνα με μήνυμα που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπό του. Οι ακτιβιστές για το κλίμα δήλωσαν ότι έκοψαν φράκτη για να φτάσουν εκεί.

Οι πτητικές επιχειρήσεις περιορίστηκαν προσωρινώς σοβαρά, δήλωσε φωτορεπόρτερ του dpa από το σημείο, ενώ υπήρχε μεγάλη παρουσία προσωπικού έκτακτης ανάγκης.

Το αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ και αυτό του Αμβούργου είναι αντίστοιχα το τέταρτο και το πέμπτο μεγαλύτερο της Γερμανίας.

Ακτιβιστές της «Τελευταίας Γενιάς» έχουν προβεί στο παρελθόν σε διάφορες πράξεις διαμαρτυρίας για να καταγγείλουν την βλάβη που προκαλείται στο περιβάλλον από τα ορυκτά καύσιμα, μεταξύ των οποίων δράσεις κατά τις οποίες κολλούν τα χέρια τους σε οδικές αρτηρίες για να διακόψουν την κυκλοφορία ή πετούν τρόφιμα σε διάσημα έργα τέχνης.

Εκατοντάδες δικαστικές διαδικασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη για τις δράσεις αυτές, οι οποίες θεωρείται ότι συνιστούν διατάραξη της δημόσιας τάξης και καταγγέλλονται από την κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς. Πρόσφατα το δικαστήριο της Χάιλμπρον, στη νοτιοδυτική Γερμανία, καταδίκασε τρεις ακτιβιστές σε ποινές φυλάκισης πέντε, τεσσάρων και τριών μηνών άνευ αναστολής.

Στα τέλη Μαΐου εκτεταμένες έρευνες διεξήχθησαν σε όλη τη χώρα κατά των μελών της οργάνωσης, προκαλώντας διαμαρτυρίες οικολόγων και διαδηλώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ