Γέμισε ξανά αεροπλάνα ο ουρανός της Ευρώπης - Ανοίγουν τα σύνορα

Γέμισε ξανά αεροπλάνα ο ουρανός της Ευρώπης - Ανοίγουν τα σύνορα

Εκατοντάδες αεροπλάνα πετάνε, μετά από πολλούς μήνες, πάνω από την Ευρώπη. Η εικόνα του ραντάρ που παρουσιάζει τις πτήσεις γεμίζει με αισιοδοξία για το φετινό καλοκαίρι και το μέλλον του τουρισμού.

Η διαφορά είναι μεγάλη σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, με την πολύ παράξενη εικόνα του άδειου από αεροπλάνα ευρωπαϊκού -και όχι μόνο- ουρανού, λόγω του κοροναϊού που άλλαξε όσα ξέραμε. Έβαλε σε παύση τα ταξίδια και τις μετακινήσεις μας και οδήγησε στην καταστροφή αεροπορικών εταιριών σε όλο τον κόσμο.

Δείτε live εδώ το ραντάρ των πτήσεων 

Από σήμερα, 1η Ιουλίου ανοίγει τα σύνορά της και η Ελλάδα

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για σήμερα είναι προγραμματισμένες 235 διεθνείς πτήσεις. Αναλυτικά, για το αεροδρόμιο Αθήνας 69 πτήσεις, Κέρκυρας 21, Χανίων 16, Ηρακλείου 54, Μυκόνου 10, Σαντορίνης 4, Κω 8, Ρόδου 14, Θεσσαλονίκης 23, Σκιάθου 2, Ζακύνθου 5, Ακτίου 2, Καλαμάτας 1, Κεφαλονιάς 2, Πάρου 1, Καρπάθου 1 και Σάμου 2.

Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με τις νέες αεροπορικές οδηγίες, επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία. Επίσης, με ΝΟΤΑΜ παρατείνεται η απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων πολιτών. Από τη συγκεκριμένη αεροπορική οδηγία (Νοtam) εξαιρούνται οι ακόλουθες 14 χώρες: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδάς, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαυροβούνιο, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS