Γαλλία για γεωτρήσεις του Γιαβούζ: «Εχθρική η κίνηση της Τουρκίας»

Γαλλία για γεωτρήσεις του Γιαβούζ: «Εχθρική η κίνηση της Τουρκίας»

Λόγο για «παραβίαση της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου», αλλά και για μία «μη φιλική κίνηση, που πιθανόν να ενθαρρύνει την κλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο», της Τουρκίας με τις νέες γεωτρήσεις του Γιαβούζ, έκανε λόγο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας.

 «Πρόκειται για μια εχθρική κίνηση, από αυτές που προωθούν μια κλιμάκωση των εντάσεων στην ανατολική Μεσόγειο», αναφέρει στην δήλωσή του σύμφωνα με το tribune.gr.

Για τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ θα γίνει συζήτηση και στο Συμβούλιο Εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, στις 14 Οκτωβρίου, όπως αναφέρει το Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, με την κυβέρνηση Μακρόν να συνεχίζει την στήριξή της προς την Κύπρο ως προς το ζήτημα αυτό. Το Γιαβούζ από το Σάββατο ετοιμάζεται για έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ με γεωτρήσεις για την εύρεση πετρελαίου και αερίου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ