Γαλλία: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες -Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ

Γαλλία: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες -Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ

Ο αγώνας των Γάλλων αγροτών δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Όπως δήλωσε ο Αρνό Ρουσό, επικεφαλής του μεγαλύτερου αγροτικού συνδικάτου FNSEA της Γαλλίας, οι αγρότες ενδέχεται να προχωρήσουν σε νέες διαδηλώσεις και αποκλεισμούς δρόμων τις ερχόμενες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Ατάλ να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της για παροχή βοήθειας στον κλάδο τους.

Αγρότες ανά την Ευρώπη διαδηλώνουν εδώ και εβδομάδες εναντίον των περιορισμών που αντιμετωπίζουν βάσει των κανόνων της «Πράσινης Συμφωνίας» της ΕΕ για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για το αυξανόμενο κόστος και αυτό που λένε πως είναι αθέμιτος ανταγωνισμός από χώρες εκτός ΕΕ, ιδιαίτερα την Ουκρανία.

Συνεχίζουν τις διεκδικήσεις οι Γάλλοι αγρότες

«Είναι λάθος να περιμένουμε ότι σε 15 ημέρες θα τελειώσουν όλα. Οι αγρότες χρειάζονται κάτι συγκεκριμένο... Θα μπορούσαν να υπάρξουν διάφορες ενέργειες για να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουν κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες», είπε ο Ρουσό, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, στο δίκτυο BFM TV την τελευταία ημέρα της αγροτικής έκθεσης του Παρισιού και ενόψει μιας συνάντησης μεταξύ του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εκπροσώπων των συνδικάτων των αγροτών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών στο μέγαρο του Ελυζέ στα μέσα Μαρτίου.

«Η φωτιά σιγοκαίει, αυτό δεν έχει τελειώσει... ορισμένες περιοχές σχεδιάζουν να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις», είπε δύο 24ωρα μετά το μπλόκο των αγροτών στην Αψίδα του Θριάμβου.

Στις 24 Φεβρουαρίου, μια ομάδα Γάλλων αγροτών εισέβαλε στην αγροτική έκθεση του Παρισιού πριν από την επίσκεψη του Μακρόν, διακόπτοντας την έναρξη της έκθεσης.

«Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας… Σε εμάς εναπόκειται να άρουμε τις αμφιβολίες [των αγροτών]», σχολίασε ο υπουργός Γεωργίας, Μαρκ Φεσνό απαντώντας στον Ρουσό.

Οι Γάλλοι αγρότες ανέστειλαν τον περασμένο μήνα σε μεγάλο βαθμό τις κινητοποιήσεις τους μετά την υπόσχεση του πρωθυπουργού Ατάλ για νέα μέτρα ύψους 400 εκατ. Ωστόσο, ορισμένες διαμαρτυρίες είχαν ως αποτέλεσμα τη συσσώρευση πιέσεων στην κυβέρνηση να παράσχει περισσότερη βοήθεια στους αγρότες και να τηρήσει τις υποσχέσεις.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ