FT: Η Αλεξανδρούπολη στο επίκεντρο της διπλωματικής κρίσης με τη Ρωσία

FT: Η Αλεξανδρούπολη στο επίκεντρο της διπλωματικής κρίσης με τη Ρωσία

Την Αλεξανδρούπολη «δείχνουν» οι Financial Times ως ένα από τα επίκεντρα της ρωσικής δραστηριότητας στη Βόρεια Ελλάδα με στόχο την αποτροπή της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δύο Ρώσοι διπλωμάτες που απελάθηκαν την περασμένη εβδομάδα από τη χώρα μας κατηγορούμενοι ότι συνεργάστηκαν με επιχειρηματίες για να χρηματίσουν κρατικούς αξιωματούχους, μητροπολίτες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ακροδεξιών ομάδων ώστε να υποκινήσουν αντιδράσεις και συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ήταν γνωστοί στο λιμάνι της Θράκης.

«Οι Ρώσοι ήθελαν να προκαλέσουν κατάρρευση των συνομιλιών. Ενέτειναν την εμπλοκή τους στη Μακεδονία και τη Θράκη», δήλωσε ανώτερος Έλληνας διπλωμάτης στους FT.

Οι Ρώσοι διπλωμάτες πιστεύεται ότι δωροδόκησαν ακροδεξιές οργανώσεις μέσω ενός ντόπιου επιχειρηματία, εκμεταλλευόμενοι την υψηλή ανεργία και την δυσαρέσκεια κυρίως των νέων από το πολιτικό σύστημα και τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα.

Μάλιστα η εφημερίδα μιλά ακόμα και για νέο κόμμα στη βόρεια Ελλάδα με στόχο την ψήφο ομογενών από την πρώην ΕΣΣΔ.

YN 2018 07 14 11.31.48

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ