Φλόριντα: Μανιφέστο μίσους κατά των ΗΠΑ είχε αναρτήσει ο Σαουδάραβας δράστης της επίθεσης στη ναυτική βάση

Φλόριντα: Μανιφέστο μίσους κατά των ΗΠΑ είχε αναρτήσει ο Σαουδάραβας δράστης της επίθεσης στη ναυτική βάση

«Εθνος του κακού» χαρακτήριζε τις ΗΠΑ σ’ ένα παραλήρημα μίσους λίγες ώρες πριν τη φονική επίθεση στη ναυτική βάση στη Φλόριντα, όπου εκπαιδευόταν ο Σαουδάραβας αξιωματικός, που σκότωσε τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους έξι, προτού πέσει ο ίδιος νεκρός από τα πυρά αστυνομικών.

«Εναντιώνομαι στο κακό, και η Αμερική στο σύνολό της έχει μεταμορφωθεί σε έθνος του κακού (...) Δεν είμαι εναντίον σας απλώς επειδή είσαστε Αμερικανοί, δεν σας μισώ εξαιτίας των ελευθεριών σας, σας μισώ επειδή κάθε μέρα υποστηρίζετε, χρηματοδοτείτε και διαπράττετε εγκλήματα εναντίον όχι μόνο των μουσουλμάνων, αλλά και εναντίον της ανθρωπότητας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twiter o δράστης της επίθεσης Μοχάμεντ αλ Σαμράνι, σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο μελετών SITE, που ειδικεύεται στην παρακολούθηση της δραστηριότητας τζιχαντιστών στο Διαδίκτυο.
Florida shooting suspect

Ο δράστης, οπλισμένος με πιστόλι, ήταν είτε χειριστής αεροσκάφους είτε τεχνικός αεροσκαφών εκπαιδευόμενος στην αμερικανική αεροναυτική βάση της Πενασκόλα στη Φλόριντα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Τραμπ
Σύμφωνα με το επίσημο σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ο μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τη «βαθιά λύπη» του για αυτό το «αποτρόπαιο έγκλημα» και τον διαβεβαίωσε ότι ο δράστης δεν εκφράζει τα αισθήματα του λαού του βασιλείου του. Εξέφρασε επίσης την «απόλυτη υποστήριξη» του Ριάντ στην Ουάσινγκτον, πολύτιμη σύμμαχο της χώρας του, και «διέταξε τις σαουδαραβικές υπηρεσίες ασφαλείας να συνεργαστούν» στην έρευνα των αμερικανικών αρχών.

Οι New York Times, επικαλούμενοι πηγές που δεν κατονομάζουν, αναφέρουν ότι άλλοι έξι σαουδάραβες υπήκοοι ανακρίθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

 



googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS