Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Ενα παιδί σκοτώθηκε, 20 τραυματίες

Ισχυρός σεισμός 6,4 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες - Ενα παιδί σκοτώθηκε, 20 τραυματίες

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,4 βαθμών έπληξε τo νησί Μιντανάο στις Φιλιππίνες, προκαλώντας τον θάνατο ενός παιδιού, καθώς και τον τραυματισμό τουλάχιστον 20 ανθρώπων.

Ο σεισμός είχε βάθος 14 χλμ. και επίκεντρο 7,7 χλμ από την πόλη Κολούμπο, ενώ ακολούθησαν ισχυροί μετασεισμοί. Εκτός του θύματος και των τραυματιών, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ υπάρχουν πολλές καταρρεύσεις κτιρίων και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, με τον κόσμο να πανικοβάλλεται από την έντασή του.

Το παιδί έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τοίχο σπιτιού που κατάρρευσε στην πόλη Ντατού Παγκλάς και πέθανε στο νοσοκομείο. Τέσσερις κάτοικοι της γειτονικής πόλης Τουλουνάν τραυματίστηκαν όταν τουλάχιστον δύο σπίτια κατέρρευσαν, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο σεισμός προκάλεσε μεγάλη πυρκαγιά σε εμπορικό κέντρο της πόλης Τζένεραλ Σάντος, με τις φλόγες να τυλίγουν τους τρεις ορόφους του κτιρίου. Δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν πρόλαβαν να φύγουν έγκαιρα όλοι οι επισκέπτες του.

«Είναι ο πιο ισχυρός σεισμός που έχω ποτέ αισθανθεί», δήλωσε στην τοπική τηλεόραση η Σάρα Ντουτέρτε, δήμαρχος του Νταβάο, της μεγαλύτερης πόλης του Μιντανάο. Πριν ένα μήνα σημειώθηκε δόνηση ίδιου μεγέθους, αλλά δεν είχαν σημειωθεί σοβαρές ζημιές. Αυτή τη φορά το εστιακό βάθος ήταν μικρό ωστόσο και έφερε προβλήματα. Αν και δεν υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι, πολλοί πολίτες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, φοβούμενοι για μεγαλύτερη ζημιά από τους μετασεισμούς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS