Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τους ομογενείς μας σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία

Ερντογάν: Θα προστατεύσουμε τους ομογενείς μας σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία

Έτοιμος να προστατέψει τα δικαιώματα των ομογενών της Τουρκίας σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία εμφανίστηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ανέφερε: «είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματα των ομογενών μας στην Κύπρο, την Ελλάδα και τη Βουλγαρία. Βλέπουμε με την ίδια αντίληψη και τις περιοχές στα Βαλκάνια και την Ευρώπη».


Επιπλέον, ο Ερντογάν αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Αν. Μεσόγειο, υποστηρίζοντας πως «κάθε σπιθαμή της Μεσογείου, του Αιγαίου και της Μαύρης Θάλασσας μας ενδιαφέρει άμεσα».


«Από την Ευρώπη μέχρι τον Καύκασο, από την κεντρική Ασία μέχρι την νότια Ασία, παντού, δείχνουμε την παρουσία μας με αυτή την αντίληψη», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος προσθέτοντας ότι «καμιά δραστηριότητα εκτός των συνόρων μας δεν έχει σκοπό την κατοχή, την παραβίαση, την εκμετάλλευση».


«Εμείς το βλέπουμε με την αντίληψη του να κρατήσουμε ζωντανό το περιβάλλον μας και να κερδίσουμε μαζί. Όποιο τίμημα και να πληρώσουμε δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την ανθρωπιστική μας στάση», συμπλήρωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS