Η στιγμή της φονικής έκρηξης στην Βηρυτό σε slow motion – Πώς το ωστικό κύμα διέλυσε τα πάντα

Η στιγμή της φονικής έκρηξης στην Βηρυτό σε slow motion – Πώς το ωστικό κύμα διέλυσε τα πάντα

Ένα νέο slow motion βίντεο δείχνει την στιγμή που η έκρηξη συγκλόνισε το λιμάνι της Βηρυτού, με το ωστικό κύμα να ισοπεδώνει δεκάδες κτίρια μέσα σε δευτερόλεπτα.

Το βίντεο υψηλής ανάλυσης, το οποίο έχει επιβραδυνθεί, προσφέρει την πιο ξεκάθαρη ματιά της έκρηξης στην πόλη του Λιβάνου. «Βίωσα αυτή την στιγμή. Δεν ξέρω εάν πήδηξα ή εάν το ωστικό κύμα με έσπρωξε και βρέθηκα στο πάτωμα» λέει ο Αγκοστόν Νεμέθ, που τράβηξε το βίντεο, στο News Flare. «Είδα σπασμένα γυαλιά και ανθρώπους να ουρλιάζουν. Κοίταξα γύρω μου και είδα αυτό το τεράστιο πορτοκαλί σύννεφο πάνω μου».


Ο 42χρονος θεραπευτής Νεμέθ, μόλις είχε ξεκινήσει μια συνεδρία την Τρίτη περίπου στις 6 το απόγευμα, όταν άκουσε έναν δυνατό ήχο και πήγε στην βεράντα του 13ου ορόφου για να δει τι συμβαίνει. Είδε τον καπνό να βγαίνει από το κτίριο του λιμανιού και κατέγραψε σε βίντεο από το κινητό του και στην συνέχεια μπήκε ξανά μέσα.

Τότε είδε την έκρηξη. «Παρατήρησα ότι γινόταν όλο και μεγαλύτερη, με τεράστιες φλόγες και ξαφνικά, η έκρηξη. Δεν ήξερα εάν το κτίριό μου θα κατέρρεε». Ο Νεμέθ γλύτωσε με μερικούς μόνο μώλωπες στον ώμο του, αλλά πολλοί άλλοι δεν ήταν τόσο τυχεροί. Τουλάχιστον 158 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από την έκρηξη και άλλοι 5.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Λιβάνου.


googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS