Ερντογάν: Τα πάμε καλύτερα με τον κοροναϊό απ’ ότι η Ευρώπη

Ερντογάν: Τα πάμε καλύτερα με τον κοροναϊό απ’ ότι η Ευρώπη

Στην πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού στην Τουρκία αναφέρθηκε σε νέο του διάγγελμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως τα τεστ που έχουν γίνει στη χώρα πλησιάζουν το ένα εκατομμύριο και πως πλέον ο αριθμός των νέων ασθενών και των νεκρών από κορωνοϊό μειώνεται, λέγοντας πως «η Τουρκία είναι στην καλύτερη θέση σε όλη την Ευρώπη από την άποψη της θνησιμότητας», είπε.

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε το τουρκικό σύστημα υγείας το οποίο όπως υποστήριξε μπορεί να διαχειριστεί «πολύ εύκολα» την επιδημία του κορωνοϊού και επεσήμανε πως έχει γίνει ήδη ο επαναπατρισμός 40.000 Τούρκων πολιτών από όλο τον κόσμο, ενώ αναμένεται η επιστροφή ακόμη 25.000 από συνολικά 59 χώρες.

«Φτάσαμε στο σημείο να προσφέρουμε βοήθεια στους φίλους μας, όταν και πιο ανεπτυγμένες χώρες βρίσκονται σε απελπισία. Προσφέρουμε βοήθεια σε 55 χώρες και στέλνουμε ιατρικό υλικό από τα Βαλκάνια ως την Αφρική», είπε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος ωστόσο ανακοίνωσε πως τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας θα συνεχίσουν να ισχύουν, ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν μόνο τα σούπερ μάρκετ την Πρωτομαγιά ως τις 2 το μεσημέρι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ