Επίθεση στο Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη - Χωρίς αποδείξεις

Επίθεση στο Λονδίνο: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη - Χωρίς αποδείξεις

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε την Παρασκευή στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Παρότι πολλοί- ανάμεσά τους και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- έχουν προειδοποιήσει ότι το ISIS παραμένει απειλητικό, παρά την εξουδετέρωση του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι- στην ανακοίνωσή του το Ισλαμικό Κράτος δεν παρείχε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι πράγματι ήταν πίσω από την επίθεση στο Λονδίνο. Εξάλλου, σχεδόν πάντα η οργάνωση σπεύδει να αναλαμβάνει την ευθύνη για επιθέσεις.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Amaq, του Ισλαμικού Κράτους, ένας από τους μαχητές του ISIS ήταν πριν από την επίθεση η οποία έγινε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, μετά την πρόσκληση της τζιχαντιστικής οργάνωσης να μπουν στο στόχαστρο οι χώρες του συνασπισμού που πολεμά το ISIS.

Αντιτρομοκρατική: Ενας ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο
Στο μεταξύ, ο επικεφαλής της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Νιλ Μπάσου, δήλωσε ότι από την έρευνα δεν προκύπτουν στοιχεία για την εμπλοκή δεύτερου ατόμου στην επίθεση στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο δράστης, πρόλαβε να τραυματίσει θανάσιμα με μαχαίρι δύο ανθρώπους και να τραυματίσει άλλους τρεις, προτού τον ακινητοποιήσουν πολίτες χάρη στην ηρωική παρέμβασή τους. Στη συνέχεια, ο δράστης της επίθεσης έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά. Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική, ο δράστης διαμαρτύρονταν για τους όρους που επιβάλλονται μετά την αποφυλάκιση των κρατουμένων.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS