Εκτονώθηκε η ένταση στη Παναγία των Παρισίων - Κατά μόνας έδρασε ο δράστης, σύμφωνα με τις αρχές

Εκτονώθηκε η ένταση στη Παναγία των Παρισίων - Κατά μόνας έδρασε ο δράστης, σύμφωνα με τις αρχές

«Το κάνω αυτό για την Συρία» φέρεται να φώναζε ο δράστης της επίθεσης κατά αστυνομικών, έξω από την Παναγία των Παρισίων.

Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους και συμπλήρωσε:

«Ο άνδρας έφτασε πίσω από τους αστυνομικούς και με ένα σφυρί, άρχισε να χτυπά έναν από αυτούς. Οι αστυνομικοί που ήταν κοντά αντέδρασαν με ψυχραιμία... και πυροβόλησαν»

«Ο τραυματισμένος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, η ζωή του δεν είναι σε κίνδυνο» αναφέρεται στον λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών στο Twitter .

Σύμφωνα με τις Αρχές ο άνδρας, ο οποίος επιτέθηκε με σφυρί σε αστυνομικούς που έκαναν περιπολία έξω από την Παναγία των Παρισίων είναι 40 ετών και δήλωσε αμέσως μετά τη σύλληψή του ότι είναι "στρατιώτης του χαλιφάτου", δηλαδή μέλος της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS που έχει καταλάβει όμορα εδάφη στη Συρία και το Ιράκ στα οποία έχει δώσει το όνομα Ισλαμικό Κράτος.

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κουζινομάχαιρα.

«Ήταν κάποιος που εμφανιζόταν ως Αλγερινός φοιτητής. Είχε στην κατοχή του μια ταυτότητα, της οποίας ελέγχουμε την αυθεντικότητα» δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών στους δημοσιογράφους, διευκρινίζοντας ότι πιθανότατα έδρασε μόνος του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ