Έκρηξη άνευ προηγουμένου του Γιουνκέρ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο!

Έκρηξη άνευ προηγουμένου του Γιουνκέρ: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι γελοίο!

Ποιος είδε τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζ.Κ. Γιουνκέρ και δεν τον... φοβήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

Ο λόγος ; Η χαμηλή προσέλευση ευρωβουλευτών σε συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία κυριολεκτικά εξόργισε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που επιτέθηκε φραστικά στον Πρόεδρο Αντόνιο Ταγιάνι, χαρακτηρίζοντας το ΕΚ «γελοίο».

«Tο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι γελοίο, πολύ γελοίο. Θα ήθελα να καλωσορίσω το γεγονός ότι κάνατε τον κόπο να εμφανιστείτε τόσο νωρίς, αλλά το γεγονός ότι περίπου 30 βουλευτές βρίσκονται στην αίθουσα αρκεί για να αποδειχτεί ότι το κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό», ανέφερε φανερά εκνευρισμένος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Εάν ο Μαλτέζος πρωθυπουργός Τζόζεφ Μουσκάτ, που εμφανίστηκε για μια συζήτηση σχετικά με τη λήξη της προεδρίας της χώρας του στο Συμβούλιο της Ε.Ε. ήταν η Άνγκελα Μέρκελ ή ο Εμανουέλ Μακρόν, τότε η αίθουσα θα ήταν γεμάτη», συνέχισε, προειδοποιώντας πως δεν θα παρευρεθεί σε μια συνεδρίαση αυτού του είδους ξανά.

Μετά από αυτό το ξέσπασμα του Ζ.Κ. Γιουνκέρ σειρά είχε και ο Αντόνιο Ταγιάνι, ο οποίος έχασε επίσης την ψυχραιμία του και ζήτησε από τον πρόεδρο της Κομισιόν να επιδείξει μεγαλύτερο σεβασμό και να χρησιμοποιήσει διαφορετική γλώσσα καθώς «δεν είναι στην δικαιοδοσία της Κομισιόν να ελέγχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

«Θα σας παρακαλούσα, κύριε Πρόεδρε, να δείχνετε περισσότερο σεβασμό, μπορείτε να μας κριτικάρετε, αλλά η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο, το κοινοβούλιο ελέγχει την Κομισιόν», είπε ο Ταγιάνι.

«Δεν θα ξαναέρθω σε τέτοια συνεδρίαση. Το ΕΚ πρέπει να σέβεται και τις προεδρίες των μικρών χωρών, κάτι που το ΕΚ σήμερα δεν κάνει» τον αποστόμωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ