Εκατοντάδες τρακτέρ συρρέουν προς το κέντρο της Μαδρίτης

Εκατοντάδες τρακτέρ συρρέουν προς το κέντρο της Μαδρίτης

Εκατοντάδες τρακτέρ συρρέουν προς το κέντρο της Μαδρίτης με την ευκαιρία της νέα ημέρας κινητοποίησης των ισπανών αγροτών που καταγγέλλουν τον αθέμιτο ανταγωνισμό από χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι διαδηλωτές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ενωσης Συνδικάτων (Union de Uniones) συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα σε κοινότητες της περιφέρειας της Μαδρίτης πίσω από πανό με συνθήματα για «δίκαιες τιμές» για τους αγρότες.

Στην συνέχεια ξεκίνησαν μαζί με φάλαγγα από πέντε σειρές τρακτέρ την πορεία προς το κέντρο στην Μαδρίτης, όπου διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα μπροστά από το υπουργείο Γεωργίας, τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ισπανία.

Οι αγρότες ζητούν την μετακύληση του κόστους παραγωγής στην τελική τιμή των προϊόντων τους ώστε να μην πωλούν με ζημία και καλύτερους ελέγχους στις εισαγωγές στην Ισπανία, εξήγησε ο Λουίς Κορτές, εθνικός συντονιστής της Union de Uniones στο κανάλι RTVE της δημόσιας τηλεόρασης.

Αυτά τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα «θα πρέπει να υπόκεινται στους ίδιους κανόνες που ισχύουν για τους ισπανούς αγρότες», διευκρίνισε ο Λουίς Κορτές κρίνοντας ανεπαρκή τα μέτρα που ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση του Πέδρο Σάντσεθ.

Εκτός από την διαδήλωση στην Μαδρίτη, συγκεντρώσεις οργανώνονται και σε άλλες πόλεις όπως η Μούρθια και η Μάλαγα.

Οι ισπανοί αγρότες διαδηλώνουν συνεχώς από την 1η Φεβρουαρίου. Εχουν γίνει δεκτοί επανειλημμένως από τον υπουργό Γεωργίας Λουίς Πλάνας, ο, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα υπερασπισθεί στις Βρυξέλλες την απλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και ότι θα βελτιώσει τον ισπανικό νόμο για την διατροφική αλυσίδα ώστε οι αγρότες να μην πωλούν τα προϊόντα τους με ζημία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει κάνει τις τελευταίες εβδομάδες υποχωρήσεις στους αγρότες που διαμαρτύρονται σε πολλές χώρες σε ολόκληρη την Ευρώπη, εν όψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ