Δημοσκόπηση στη Γερμανία: Πέφτουν τα ποσοστά του SPD

Δημοσκόπηση στη Γερμανία: Πέφτουν τα ποσοστά του SPD

Αρνητικό ρεκόρ καταγράφουν τα ποσοστά του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στις δημοσκοπήσεις, μόλις μία μέρα πριν από το έκτακτο συνέδριο στο οποίο θα κριθεί η συμμετοχή ή όχι του κόμματος σε διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού.

Σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το SPD συγκεντρώνει ποσοστό 20%, καταγράφοντας απώλειες τριών μονάδων από την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) κερδίζει μία μονάδα, με το ποσοστό της να ανέρχεται στο 33%. Τα ποσοστά της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) παραμένουν στο 12%, των Φιλελευθέρων (FDP) στο 8%, των Πρασίνων στο 12% και της Αριστεράς στο 10%.

Σε ό,τι αφορά την Άγκελα Μέρκελ, το 54% των ερωτηθέντων θεωρεί «καλή» την προοπτική να ξαναγίνει καγκελάριος, ενώ την ίδια απάντηση είχε δώσει ακριβώς μετά τις εκλογές το 62%.

Το 38% θεωρεί καλό το αποτέλεσμα των διερευνητικών συνομιλιών, ενώ το 41% έχει αντίθετη άποψη.

Ξεκάθαρη ωστόσο είναι η εκτίμηση της κοινής γνώμης σε ό,τι αφορά το ποιο κόμμα επέβαλε τις απόψεις του σε αυτές τις συνομιλίες. Το 63% απαντά ότι ήταν το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της Μέρκελ, το 50% οι Βαυαροί Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) και μόνο το 24% το Σοσιαλιστικό Κόμμα (SPD). Η στήριξη στον μεγάλο συνασπισμό ανέρχεται στο 45%, ενώ το 64% εκτιμά ότι το SPD θα αποφασίσει τελικά να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης με την Ένωση.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ