Der Standard: Πιθανές εκλογές στην ΠΓΔΜ μετά το δημοψήφισμα

Der Standard: Πιθανές εκλογές στην ΠΓΔΜ μετά το δημοψήφισμα

Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη γειτονική ΠΓΔΜ αναφέρεται η γερμανική εφημερίδα «Der Standard», λίγα 24ωρα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Το δημοψήφισμα για την αλλαγή του ονόματος, απέτυχε» επισημαίνεται στο γερμανικό δημοσίευμα, και προστίθεται: «Παρά το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε υπέρ, το δημοψήφισμα απέτυχε λόγω της υπερβολικά χαμηλής συμμετοχής».

«Σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, οι επόμενες επτά με 10 ημέρες θα είναι καθοριστικές. Μέσα σ’ αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση θα εξετάσει αν διασφαλίζει στο κοινοβούλιο πλειοψηφία 2/3 για τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος. Σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν διασφαλίσει τη στήριξη βουλευτών της αντιπολίτευσης, τότε θα δρομολογήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών εντός 60 ημερών.

»Από την πλευρά του, ο Σέρβος πρόεδρος Αλεξάντερ Βούτσιτς επέκρινε τις αντιδράσεις της Δύσης στο δημοψήφισμα. «Οι πολίτες της ΠΓΔΜ απορρίπτουν την αλλαγή του ονόματος και η λαϊκή βούληση πρέπει να γίνει σεβαστή» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Σερβίας. ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ χαιρέτισαν τη Δευτέρα το αποτέλεσμα και ζήτησαν περαιτέρω βήματα για να επιλυθεί η διένεξη για το ονοματολογικό. Η Ρωσία ωστόσο, χαρακτήρισε το δημοψήφισμα άκυρο λόγω της χαμηλής συμμετοχής».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ