Δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα ο Ραχόι: Σήμερα νίκησε η δημοκρατία

Δεν αναγνωρίζει το δημοψήφισμα ο Ραχόι: Σήμερα νίκησε η δημοκρατία

Διάγγελμα πραγματοποίησε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι στον απόηχο του δημοψηφίσματος ανεξαρτησίας της Καταλονίας και τη βίαιη καταστολή από τις αρχές που ακολούθησε.

Παρ' όλα αυτά, ο Ραχόι εμφανίστηκε κάθετος πως σήμερα δεν πραγματοποιήθηκε κανένα δημοψήφισμα, ενώ δεν απολογήθηκε για τη βία της αστυνομίας. Υποστήριξε μάλιστα ότι η σημερινή μέρα συνιστά νίκη για τη δημοκρατία. «Σήμερα νίκησε η Δημοκρατία. Από αύριο ξεκινάμε να δουλεύουμε για την αποκατάσταση της κανονικότητας του καθεστώτος. Συγχαίρω τις ισπανικές αστυνομικές δυνάμεις και τους Καταλανούς που δεν ψήφισαν» τόνισε στο διάγγελμα.

«Δεν υπήρξε δημοψήφισμα για την αυτοδιάθεση στην Καταλονία σήμερα. Το κράτος δικαίου διατηρεί τη δύναμη και την αξιοπιστία του. Θέλω να πω μπροστά σε όλη την Ισπανία ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Καταλανών δεν ήθελαν να συμμετέχουν στα σενάρια των αποσχιστών. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο» συνέχισε ο Μαριάνο Ραχόι.
Πρόσθεσε ότι η Ισπανία είναι «μια ώριμη και προηγμένη δημοκρατία, δεκτική, αλλά και αποφασισμένη για την εφαρμογή της νομιμότητας με όλες τις εγγυήσεις της». Οι δυνάμεις της τάξης «έκαναν το καθήκον τους» και «σεβάστηκαν την εντολή της δικαιοσύνης», η οποία είχε απαγορεύσει το δημοψήφισμα. «Θα ήταν ευκολότερο για όλους να κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε ο συντηρητικός ηγέτης. Το δημοψήφισμα αποτελούσε μια «αληθινή επίθεση εναντίον του κράτους δικαίου στην οποία το κράτος αντέδρασε με αποφασιστικότητα και ηρεμία».

«Κάποιοι προσπάθησαν να κλέψουν τη φωνή από εκείνους που σκέφτονται διαφορετικά. Είδαμε συμπεριφορές και καταστάσεις που φαίνονται απεχθείς σε κάθε δημοκράτη και δεν πρέπει να επαναληφθούν ποτέ. Όπως η κατήχηση παιδιών και οι απειλές προς δικαστές» συμπλήρωσε.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ