Brexit χωρίς συμφωνία ετοιμάζουν στην Βρετανία

Brexit χωρίς συμφωνία ετοιμάζουν στην Βρετανία

Η Βρετανία προετοιμάζεται με τους ταχύτερους ρυθμούς για ένα Brexit χωρίς συμφωνία και θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο Ράαμπ, δεδηλωμένος υπέρμαχος της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, σημείωσε ότι το «αντιδημοκρατικό» ιρλανδικό δίκτυ ασφαλείας (backstop) πρέπει να αφαιρεθεί από την Συμφωνία Αποχώρησης από την ΕΕ.

«Θέλουμε μια καλή συμφωνία με τους εταίρους και φίλους μας στην ΕΕ, αλλά σε αυτήν θα πρέπει να περιλαμβάνεται η κατάργηση του αντιδημοκρατικού backstop», σημείωσε ο Ράαμπ στο BBC.

«Η οδηγία που έδωσε ο πρωθυπουργός και αποδέχθηκε το υπουργικό συμβούλιο είναι να γίνουν με τη μέγιστη ταχύτητα αυτές οι προετοιμασίες», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής των Συντηρητικών Όλιβερ Λέτουιν, ο οποίος αντιτίθεται σε μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία, δήλωσε στον ραδιοσταθμό του BBC ότι οι βουλευτές θα επιδιώξουν να σταματήσουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές αν το κοινοβούλιο θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τέτοιο σενάριο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS