Brexit: Το τελευταίο 24ωρο της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ- Πως «υποδέχτηκαν» την ιστορική μέρα τα ΜΜΕ

Brexit: Το τελευταίο 24ωρο της Μ. Βρετανίας στην ΕΕ- Πως «υποδέχτηκαν» την ιστορική μέρα τα ΜΜΕ

Στις τελευταίες 24 ώρες εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετρά η Μεγάλη Βρετανία, καθώς στη 1 τα ξημερώματα (Ελλάδας) το Brexit θα πάρει… σάρκα και οστά.

Η Βρετανία αποχωρεί και επίσημα από την ΕΕ μετά από 47 χρόνια, με τα Μέσα Ενημέρωσης να έχουν, όπως αναμενόταν, ως πρώτο θέμα, την ιστορική αυτή στιγμή.

Η εφημερίδα Guardian έχει στο πρωτοσέλιδό της την βρετανική σημαία στην άμμο, γράφοντας στο πρωτοσέλιδό της: «Μικρό νησί. Το μεγαλύτερο στοίχημα για μία γενιά». Ηταν από τα λίγα ΜΜΕ που στα πρωτοσέλιδά του που έδειξε προβληματισμό, καθώς στα υπόλοιπα το κλίμα είναι… πανηγυρικό.

guardian-brexit-protoselido

Η Telegraph αναφέρει πως το Brexit «δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή».

brexit-telegraph

Από την πλευρά της η Daily Mail κάνει λόγο για «μια νέα αυγή για τη Βρετανία».

daily-mail-protoselido

Η Metro αναφερόμενη στην ΕΕ, γράφει στον τίτλο της «Ευχαριστούμε και αντίο», ενώ η Daily Express πανηγυρίζει, αναφέροντας «Ναι, τα καταφέραμε». Προβληματισμό έδειξε και η «I», κάνοντας λόγο για «βήμα στο άγνωστο».

brexit-express

Brexit: Πανηγυρικό το κλίμα και στους βουλευτές
Εξίσου πανηγυρικό είναι το κλίμα στην πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, αλλά ιδίως στην κυβέρνηση, με τον Μπόρις Τζόνσον να ετοιμάζεται να φωταγωγήσει τόσο την Ντάουνινγκ Στριτ, όσο και άλλα σημεία του Λονδίνου, ενώ θα κάνει και διάγγελμα, λίγη ώρα πριν την επίσημη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, φανατικός υποστηρικτής της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ετοιμάζει ένα μεγάλο πάρτι στην πλατεία του Κοινοβουλίου, την ώρα που ο Δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, κρατάει πιο χαμηλούς τόνους, έχοντας προγραμματίσει εκδήλωση ενημέρωσης για τους Ευρωπαίους πολίτες που ζουν στη χώρα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να συμβουλεύονται ειδικούς δικηγόρους για το πρόγραμμα εγκατάστασης για το δικαίωμα παραμονής στη Βρετανία (EU Settlement Scheme).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS