Brexit: Σκέψεις του Τζόνσον να κλείσει το Κοινοβούλιο για πέντε εβδομάδες

Brexit: Σκέψεις του Τζόνσον να κλείσει το Κοινοβούλιο για πέντε εβδομάδες

Ειδικό σχέδιο, το οποίο προβλέπει το κλείσιμο της Βουλής των Κοινοτήτων, με στόχο τη μη παράταση της προθεσμίας του Brexit, φέρεται να επεξεργάζεται ο Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Observer».

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Συμβουλίου φέρεται να έχει ζητήσει τη νομική συμβουλή του Γενικού Εισαγγελέα κατά πόσο είναι σύννομο να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου για διάστημα πέντε εβδομάδων.

Στόχος του είναι η αποτροπή της κατάθεσης μίας πρότασης για την εκ νέου παράταση της προθεσμίας εξόδου από την Ε.Ε., η οποία εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, ο νέος πρωθυπουργός του Ην. Βασιλείου έχει επανειλημμένως ξεκαθάρισε ότι το Λονδίνο θα αποχωρήσει από την Ε.Ε. στα τέλη Οκτωβρίου, είτε υπάρχει συμφωνία είτε όχι.

Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να διαψεύσει την ισχύ του επίμαχου δημοσιεύματος.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα «Mail» αναφέρει ότι η βρετανική κυβέρνηση σχεδιάζει να παρακρατήσει 30 δισ. λίρες από τον αποκαλούμενο «λογαριασμό του διαζυγίου». Πρόκειται για το ποσό που εκτιμάται ότι θα κληθεί να καταβάλλει το Λονδίνο στην Ε.Ε. ως αποζημίωση για το Brexit.

Εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία για τους όρους του διαζυγίου, τότε ο Τζόνσον εξετάζει το ενδεχόμενο να καταβάλλει μόλις 9 δισεκατομμύρια λίρες έναντι των εκτιμώμενων 39 δισ. λιρών.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS