Βρετανία: Στο φως τα απόρρητα έγγραφα για το no deal Brexit

Βρετανία: Στο φως τα απόρρητα έγγραφα για το no deal Brexit

Την δημοσιοποίηση των απόρρητων εγγράφων της κυβέρνησης που αφορούν τις προετοιμασίες της για το no deal Brexit αποφάσισε η Βουλή των Κοινοτήτων.
Την σχετική πρόταση είχε καταθέσει ο βουλευτής των Τόρις και πρώην γενικός εισαγγελέας, Ντόμινικ Γκριβ, ζητώντας να επιτραπεί στη Βουλή να ενημερωθεί για τα συγκεκριμένα έγγραφα αλλά και να δημοσιευθούν ιδιωτικά μηνύματα κυβερνητικών αξιωματούχων που σχετίζονται με την πρόσφατη απόφαση για αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου.


Η πρόταση υπερψηφίστηκε από 311 βουλευτές, ενώ 302 καταψήφισαν.

Αμέσως μετά, θα συζητηθεί η πρόταση που υπέβαλε ο επικεφαλής των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, για τη σημασία της επιβολής του νόμου Μπεν και την υποχρέωση της κυβέρνησης να συμμορφωθεί με αυτόν, επισημαίνοντας ότι οι βουλευτές εκφράζουν την ανησυχία τους για τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ενδέχεται να μην υπακούσει στο νόμο.

Στη συνέχεια, αναμένεται η νέα πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, για την οποία θα υπάρξει συζήτηση και ονομαστική ψηφοφορία.

Τι σημαίνει η υπερψήφιση της πρότασης Γκριβ

Μετά την υπερψήφιση της πρότασης του βουλευτή των Τόρις Ντόμινικ Γκριβ, η κυβέρνηση υποχρεούται να δημοσιοποιήσει:

1) όλα τα προσωπικά μηνύματα ανάμεσα σε 9 συμβούλους της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και ο Ντόμινικ Κάμινγκς, στενός συνεργάτης του Μπόρις Τζόνσον, από τις 23 Ιουλίου μέχρι την αναστολή λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

2) όλα τα έγγραφα της κυβέρνησης από τις 23 Ιουλίου που σχετίζονται με το no deal Brexit.

Όλα τα έγγραφα θα πρέπει να παραδοθούν μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου. Πάντως, θεωρείται απίθανο πως η κυβέρνηση θα συμμορφωθεί με την συγκεκριμένη απόφαση του Κοινοβουλίου.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ