ΚΟΣΜΟΣ

Η Βρετανία έβγαλε από την «κόκκινη λίστα» την Ελλάδα

Άλλαξε ξαφνικά στάση η Βρετανία και έβγαλε την Ελλάδα από την «κόκκινη λίστα» με τις χώρες όπου οι βρετανοί τουρίστες όταν επιστρέφουν θα μπαίνουν σε καραντίνα.

Η Βρετανία τελικά συμπεριέλαβε την Ελλάδα στην «λευκή λίστα» χωρών και πλέον δεν θα υποχρεώνονται σε 14ήμερη καραντίνα όσοι έρχονται από τη χώρα μας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Νωρίς το πρωί η είδηση ότι , η Βρετανία σκόπευε να επιβάλει 14ημερη καραντίνα για όσους επέστρεφαν στην Επικράτειά της, μεταξύ των οποίων και όσων ταξίδευαν από την Ελλάδα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, τόσο στην ΕΕ, στη χώρα μας, αλλά και στην Βρετανία. Πολλοί εκτίμησαν ότι μια τέτοια κίνηση θα ήταν… εκδικητική και φαίνεται ότι οι αντιδράσεις είχαν αντίκτυπο.  Σύμφωνα ωστόσο με τη νέα ανακοίνωση, από τις 10 Ιουλίου, οι πολίτες των 59 χωρών αυτών δεν θα υποβάλλονται σε καραντίνα.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την στην Daily Mail, η κυβέρνηση της Βρετανίας αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή ένα σύστημα «σηματοδότη» για τις χώρες και τον τρόπο που θα μπορούν να ταξιδεύουν προς το σημείο. Εκείνες που ανήκουν στην «πράσινη λίστα», όπως η Ελλάδα, θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς προϋποθέσεις.

Η κυβέρνηση της Βρετανίας αποκάλυψε την λίστα με τις χώρες για τις οποίες δεν θα είναι υποχρεωτική η καραντίνα 14 ημερών. Ανάμεσα στις 59 χώρες περιλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, όσοι έρχονται από τις χώρες αυτές είτε με τραίνο, είτε δια θαλάσσης, είτε φυσικά αεροπορικώς δεν θα υποχρεούνται να αυτοπεριορίζονται για τις ημέρες αυτές. Η ειδοποιός διαφορά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Βρετανία, είναι πως οι ταξιδιώτες θα πρέπει να καταφθάνουν στη χώρα απευθείας από τις χώρες της «λευκής λίστας». Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον το ταξίδι περιλαμβάνει μετεπιβίβαση από άλλη χώρα στην κόκκινη λίστα, τότε θα πρέπει και αυτοί να μπαίνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για τον κοροναϊό.

Στη λίστα περιλαμβάνονται οι ακόλουθες χώρες από την Ευρώπη:

Αυστρία

Ανδόρα

Βέλγιο

Κροατία

Κύπρος

Τσεχική Δημοκρατία

Δανία

Εσθονία

Φινλανδία

Γαλλία

Γερμανία

Γιβραλτάρ

Ελλάδα

Ουγγαρία

Ισλανδία

Ιρλανδία

Ιταλία

Λετονία

Λιχτενστάιν

Λιθουανία

Λουξεμβούργο

Μάλτα

Μονακό

Ολλανδία

Νορβηγία

Πολωνία

Πορτογαλία (μόνο οι Αζόρες και η Μαδέρα)

Σαν Μαρίνο

Σερβία

Σλοβακία

Σλοβενία

Ισπανία

Ελβετία

Τουρκία

 

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS