Bloomberg-H Ελλάδα προσπαθεί να "ράψει" ένα πειστικό σχέδιο εξόδου

e.e

«Οι Έλληνες αξιωματούχοι προσπαθούν να πείσουν τους δανειστές τους, ώστε να κοιτάξουν πέρα από τα υφιστάμενα χρηματοοικονομικά δίκτυα ασφαλείας και να βοηθήσουν τη χώρα να ξεφύγει από τα δεσμά της διάσωσής της», αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Το πρακτορείο τονίζει ότι «η ελληνική πρόταση συνίσταται στο να επιτραπεί στην Ελλάδα η μετατροπή των μη χρησιμοποιούμενων κεφαλαίων από το ισχύον πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών (ΤΧΣ) σε μια "πιστωτική γραμμή", κάτι που θα δώσει στους Έλληνες ένα σχέδιο ασφαλείας στην περίπτωση που δυσκολευτούν να διαθέσουν ομόλογα στις αγορές».

Πάντως διευκρινίζει ότι «το μέγεθος της πιστωτικής γραμμής μπορεί να φτάσει τα 15 δισ. ευρώ μέχρι το 2016, συμπεριλαμβανομένων των κερδών των ομολόγων SMPs και ANFAs (τα κέρδη που καταγράφουν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης από τα ελληνικά ομόλογα που δεν μετείχαν στο PSI), τα οποία οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν ήδη δεσμευτεί να επιστρέψουν στην Ελλάδα».

Επίσης το Bloomberg αναφέρεται στις προσπάθειες του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά «να πείσει τους ψηφοφόρους ότι η Ελλάδα έχει ανακτήσει οικονομική ανεξαρτησία και παράλληλα να καθησυχάσει τους επενδυτές ότι η χώρα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της, χωρίς τη διεθνή σανίδα σωτηρίας που της έχει παρασχεθεί από το 2010».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ