Πυρά σε γήπεδο μπέιζμπολ στις ΗΠΑ - Τραυματίστηκε Ρεπουμπλικανός βουλευτής

Πυρά σε γήπεδο μπέιζμπολ στις ΗΠΑ - Τραυματίστηκε Ρεπουμπλικανός βουλευτής

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε γήπεδο μπέιζμπολ στην πόλη Αλεξάντρια της Βιρτζίνιας των Ηνωμένων Πολιτειών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στον γοφό ο βουλευτής των Ρεπουμπλικανών, Στηβ Σκάλις από την Λουιζιάνα. Οι τραυματίες είναι συνολικά πέντε, ενώ ο δράστης σκοτώθηκε από τα πυρά της αστυνομίας.

Όλα άρχισαν όταν ένας λευκός άνδρας, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, εισήλθε στο γήπεδο όπου προπονούνταν περίπου 25 παίκτες της τοπικής ομάδας μπέιζμπολ και άρχισε να πυροβολεί. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστά τα κίνητρά του, ενώ ο τραυματισμένος βουλευτής νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης είναι ένας 66χρονος με το όνομα Τζέιμς Τ. Χόντγκινσον από το Μπελβίλ του Ιλινόι.

«Ο Στιβ Σκάλις από τη Λουιζιάνα, ένας πραγματικός φίλος και πατριώτης, τραυματίστηκε σοβαρά όμως θα αναρρώσει πλήρως. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί του», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι οι ένοπλες επιθέσεις αποτελούν ένα από τα «αγκάθια» που μαστίζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την πλειονότητα των Ρεπουμπλικανών να αρνούνται πεισματικά να επιβάλουν αυστηρότερους κανόνες όσον αφορά την οπλοκατοχή.

Σε αρκετές Πολιτείες, ιδίως στον Νότο, μπορεί ο καθένας να προμηθευτεί όπλα από καταστήματα στην γειτονιά του και οι περισσότεροι πολίτες οπλοφορούν για λόγους ασφαλείας. Δεν είναι λίγοι όμως εκείνοι που πιστεύουν πως η συγκεκριμένη παράδοση φέρνει τα ακριβώς αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα, κάνοντας τις γειτονιές περισσότερο ανασφαλείς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ