Αργεντινή: Μηδενικές ελπίδες για εντοπισμό ζωντανών - Έκρηξη στον χώρο που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο

Αργεντινή: Μηδενικές ελπίδες για εντοπισμό ζωντανών - Έκρηξη στον χώρο που εξαφανίστηκε το υποβρύχιο

Εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανά τα 44 μέλη του πληρώματος του υποβρυχίου ARA San Juan που έχει εξαφανιστεί από τις 15 Νοεμβρίου στα ανοιχτά της θάλασσας της Αργεντινής.

Το ναυτικό της χώρας επιβεβαίωσε πριν από λίγο πως στο σημείο που δόθηκε τελευταία φορά το σήμα του υποβρυχίου ακούστηκε ήχος που παραπέμπει σε έκρηξη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ώρες είχε αναφερθεί ότι καταγράφηκε κάποιος ήχος, αλλά οι αρχές δεν επιβεβαίωναν πως πρόκειται για έκρηξη - κάτι που έκαναν τώρα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ναυτικού ακούστηκε ένας «αφύσικος, μονός, βραχύς, βίαιος, μη πυρηνικός ήχος» που παραπέμπει σε έκρηξη. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι το ναυτικό γνωρίζει το ακριβές σημείο της έκρηξης, αλλά όχι την αιτία. Οι έρευνες πλέον θα επικεντρωθούν στην περιοχή αυτή.
 
Πάνω από 12 χώρες μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ και η Ρωσία έχουν συνδράμει στις επιχειρήσεις αναζήτησης του υποβρυχίου με εναέρια και πλωτά μέσα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι μετά από επτά μέρες το οξυγόνο θα εξαντληθεί μέσα στο υποβρύχιο και έχουν περάσει οκτώ από την ημέρα που δόθηκε το τελευταίο σήμα, γεγονός που εξανεμίζει τις ελπίδες να είναι ζωντανά τα 44 μέλη του πληρώματος  43 άνδες και μία γυναίκα.

Οι συγγενείς του πληρώματος εδώ και μέρες περιμένουν νεότερα συγκεντρωμένοι έξω από τη ναυτική βάση Mar del Plata, αλλά αρκετοί από αυτούς έχουν εγκαταλείψει κάθε ελπίδα να δουν ζωντανούς τους αγαπημένους τους.

«Νιώθω ότι περιμένω ένα πτώμα» δηλώνει η αδελφή ενός μέλους του πληρώματος.

argentini xarths ipovrixio

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ