Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα - 25 τραυματίες

Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα - 25 τραυματίες

Αεροπορικές επιδρομές διεξήγαγε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, το βράδυ της Παρασκευής, ως αντίποινα για ρίψεις ρουκετών από Παλαιστινίους.

Η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι πολεμικά αεροσκάφη της βομβάρδισαν στρατιωτικούς στόχους της Χαμάς, την ώρα που σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στις επιδρομές, μεταξύ αυτών έξι παιδιά.

Νωρίτερα, σύμφωνα με το υπ. Υγείας της Παλαιστίνης, Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν Παλαιστίνιο και τραυμάτισαν σοβαρά ακόμη έναν κοντά στα σύνορα της Γάζας, σε συγκρούσεις που σημειώθηκαν στον απόηχο της αναγνώρισης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι εκατοντάδες Παλαιστίνιοι έβαλαν φωτιά σε λάστιχα αυτοκινήτων και εκτόξευσαν πέτρες εναντίον των στρατιωτών στην άλλη πλευρά των συνόρων. «Στη διάρκεια των ταραχών, στρατιώτες πυροβόλησαν επιλεκτικά εναντίον δύο από τους κύριους υποκινητές και τα πλήγματα επιβεβαιώθηκαν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του στρατού.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Παλαιστινίων Σαέμπ Ερεκάτ ανέφερε, σε δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera , ότι οι Παλαιστίνιοι δεν προτίθενται να συνομιλήσουν με τις ΗΠΑ μέχρι ο κ. Τραμπ να αναιρέσει την απόφασή του για την Ιερουσαλήμ.

Ο κ. Ερεκάτ σημείωσε επίσης ότι η παλαιστινιακή ηγεσία εξετάζει όλες τις επιλογές για τον τρόπο που θα απαντήσει στις ανακοινώσεις του κ. Τραμπ.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ