Αμφιβάλλουν για την πλήρη αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων οι επιστήμονες

Αμφιβάλλουν για την πλήρη αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων οι επιστήμονες

Αντιμέτωποι με τεράστιες προκλήσεις βρίσκονται οι Γάλλοι αρχιτέκτονες που επιβλέπουν την ανακαίνιση της Παναγίας των Παρισίων προειδοποιώντας ότι δεν είναι ακόμη σίγουροι κατά πόσον είναι εφικτή η πλήρης διάσωση του ιστορικού καθεδρικού.

Σημειώνουν δε ότι παραμένουν ερωτηματικά αναφορικά με την ευστάθεια των αψίδων στο εσωτερικό της Νοτρ Νταμ μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Απριλίου, κι ότι η έκταση της ζημιάς δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη καθώς είναι επικίνδυνο να τοποθετηθούν σκαλωσιές εντός της Παναγίας των Παρισίων όσο δεν έχουν ενισχυθεί οι επίστεγες αντηρίδες, οι οποίες στηρίζουν τους εξωτερικούς τοίχους, όπως είπε στους FT o επικεφαλής των έργων ανακαίνισης, Αντουάν Μαρί Περό.

«Πρόκληση» ο στόχος της ανοικοδόμησης της Παναγίας των Παρισίων σε μια πενταετία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έχει δεσμευτεί ότι σε πέντε χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση της Παναγίας των Παρισίων, ενώ εξετάζεται η πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν σύγχρονα υλικά και σχέδια για την αντικατάσταση του κατεστραμένου βέλους του ναού. Σύμφωνα με την αρχιτέκτονα Σαρλότ Υμπέρ, του υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας, ο στόχος της πενταετίας είναι «αναγκαία πρόκληση», αλλά θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τόσο η ιστορία του ναού όσο και οι επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ