Ακίλα Σαλέχ Ίσα: Δοτή η κυβέρνηση της Τρίπολης - Ελέγχεται από τρομοκράτες

Ακίλα Σαλέχ Ίσα: Δοτή η κυβέρνηση της Τρίπολης - Ελέγχεται από τρομοκράτες

Το μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση της Τρίπολης με τον Ερντογάν για τις ΑΟΖ των δύο χωρών είναι άκυρο και παράνομο, επανέλαβε ο πρόεδρος του λιβυκού Κοινοβουλίου Ακίλα Σαλέχ Ίσα, ο οποίος βρέθηκε την Πέμπτη στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ελληνικής Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

«Η πρόσφατη συμφωνία του (Λίβυου πρωθυπουργού) αλ Σάρατζ με τους Τούρκους αποτελεί παραβίαση της κυριαρχίας της Λιβύης και παραβίαση των ΑΟΖ όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου. Το λιβυκό Κοινοβούλιο κατήγγειλε τη συμφωνία στα Ηνωμένα Εθνη και στον Παναφρικανικό Σύνδεσμο. Η διοίκηση αλ Σάρατζ είναι μια δοτή κυβέρνηση, που δεν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Ελέγχεται από τρομοκρατικές οργανώσεις που καταζητούνται διεθνώς και υποστηρίζονται από την Τουρκία» επισημαίνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο κ. Ίσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του λιβυκού κοινοβουλίου, με την υπογραφή του συγκεκριμένου μνημονίου «η Τουρκία προστατεύει τα δικά της συμφέροντα. Θέλει να μας ξαναγυρίσει στο καθεστώς της οθωμανικής αυτοκρατορίας και το επιδιώκει μέσω των δορυφόρων της, που αντιστρατεύονται τα συμφέροντα του λιβυκού λαού».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να στείλει στρατεύματα στη Λιβύη να πολεμήσουν στο πλευρό του αλ Σάρατζ, ο κ. Ίσα απάντησε: «Πιστεύω ότι τα λεγόμενά του αντιπροσωπεύουν μια απειλή. Οσο για τη στάση μας, αυτή είναι ξεκάθαρη: οι ένοπλες δυνάμεις μας, ο Εθνικός Λιβυκός Στρατός (του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ) δήλωσαν ότι είναι έτοιμες και είναι διατεθειμένες να καταστρέψουν οποιαδήποτε στρατιωτική αποστολή επιχειρήσει να διεισδύσει στα χωρικά ύδατα της Λιβύης»

Τέλος, ο κ. Ίσα προειδοποιεί την Τουρκία να μην προχωρήσει σε έρευνες εντός της θαλάσσιας ζώνης της Λιβύης, επισημαίνοντας πως «θα προσφύγουμε σε διεθνή δικαστήρια και εντέλει, αν χρειαστεί, θα αντισταθούμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάσει την εδαφική μας κυριαρχία».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS