Φρικτό τροχαίο στις ΗΠΑ: Εκτινάχθηκε και κρεμόταν μία ώρα σε καλώδιο ηλεκτροδότησης από το σπασμένο πόδι της
Φωτογραφίες: ΤικΤοκ/Instagram

Φρικτό τροχαίο στις ΗΠΑ: Εκτινάχθηκε και κρεμόταν μία ώρα σε καλώδιο ηλεκτροδότησης από το σπασμένο πόδι της

Τυχερή στην ατυχία της είναι μια έφηβη από το Άινταχο των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς επέζησε από ένα φρικτό τροχαίο αν και έχασε το ένα της πόδι.

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η Κένεντι Λίτλνταϊκ βγήκε εκτός πορείας και έπεσε πάνω σε στύλο ηλεκτροδότησης στις 22 Μαϊου του 2021, με αποτέλεσμα η 16χρονη τότε έφηβη να εκτιναχθεί και να καταλήξει να κρέμεται από το σπασμένο πόδι της από ηλεκτρικό καλώδιο για πάνω από μια ώρα!

Συναισθηματικό ράκος μετά τον χωρισμό της από τον σύντροφό της η κοπέλα είχε πάει με δύο φίλους να δουν το ηλιοβασίλεμα, όταν κατά την επιστροφή την έπιασαν τα κλάματα και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου.

«Προσπάθησα να ανακτήσω τον έλεγχο, αλλά έστριψα υπερβολικά το τιμόνι προς τα δεξιά. Η δική μου πλευρά του οχήματος χτύπησε στον στύλο ηλεκτροδότησης κι άρχισε να φέρνει τούμπες. Δεν φορούσαμε τις ζώνες μας κι έτσι ήμουν η πρώτη που εκτινάχθηκα από τη θέση μου. Αλλά δεν βρισκόμουν στο έδαφος, όπως συνειδητοποίησα. Κρεμόμουν από το καλώδιο ηλεκτροδότησης από το σπασμένο μου πόδι», είπε στο αμερικανικό πρόγραμμα ειδησεογραφικών εκπομπών Inside Edition.

H Λίτλνταϊκ και οι δύο έφηβοι φίλοι της, η Νάκια Μολίνα και ο Τζέικομπ Ράσμουσεν υπέστησαν σοβαρά τραύματα όταν εκτινάχθηκαν από το αυτοκίνητο. Η Μολίνα ήταν αναίσθητη κι ο Ράσμουσεν αιμορραγούσε όταν τους βρήκαν γείτονες και συγγενικά τους πρόσωπα. Αν και υπέστησαν κατάγματα σε οστά και στη σπονδυλική στήλη μεταξύ άλλων, ανέρρωσαν πλήρως.

Αλλά η φίλη τους εκτινάχθηκε σε ύψος δέκα μέτρων, αν και ο τρόπος που προσγειώθηκε στο καλώδιο της έσωσε τελικά τη ζωή.

«Όταν εκτινάχθηκα, το χέρι μου έσπασε και κρεμόταν από το δέρμα στην πλάτη μου. Το μηριαίο οστό μου έσπασε και το πόδι μου κρεμόταν μπροστά στο πρόσωπό μου», είπε η έφηβη. «Πολλοί άνθρωποι ρωτούν, “πώς δεν αιμορραγήσατε;”. Η αλήθεια είναι ότι η κύρια αρτηρία στο πόδι μου κόπηκε από το καλώδιο ηλεκτροδότησης και στη συνέχεια η κύρια αρτηρία στο χέρι μου καυτηριάστηκε όταν έπαθα ηλεκτροπληξία.

Θυμάμαι ότι πνιγόμουν στο αίμα μου γιατί έτρεχε από το πόδι μου, έτρεχε από το χέρι μου και πήγαινε στη μύτη μου, και απλώς το σκούπιζα γιατί κυριολεκτικά με έπνιγε».

Η 16χρονη μπήκε 21 φορές στο χειρουργείο – Της ακρωτηρίασαν το πόδι

Η κοπέλα υποβλήθηκε σε 21 (!) χειρουργικές επεμβάσεις για την αποκατάσταση του σπασμένου μηριαίου και βραχιονίου οστού και της κλείδας καθώς και για τον τραυματισμό που υπέστη στο βραχιόνιο πλέγμα. «Ένας τραυματιοφορέας άρπαξε το πόδι μου και το απεγκλώβισε από το καλώδιο κι έβλεπες το σώμα μου να σωριάζεται σαν άψυχο στο φορείο», είπε. «Τοποθέτησαν αιμοστατικό επίδεσμο και χρειάστηκε να αποκολλήσουν το κόκαλό μου από το σύρμα. Μου είπαν ότι ούρλιαξα. Και μετά, μόλις με ξάπλωσαν στο φορείο, έμεινα σιωπηλή.

«Είχα συνολικά πέντε ακρωτηριασμούς επειδή προσπάθησαν να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τμήμα του ποδιού, γιατί θα ήταν ευκολότερο να περπατήσω με προσθετικό πόδι», εξήγησε η έφηβη. «Έτσι προσπάθησαν να το κόψουν από το γόνατό μου, αλλά το πόδι μου συνέχιζε να σαπίζει γιατί το κόκκαλο είχε σπάσει ψηλά. Κάθε δεύτερη μέρα, έμπαιναν και έκοβαν μεγαλύτερο κομμάτι. Έμπαινα ξανά και ξανά στο χειρουργείο. Τελικά το έκοψαν στο κόκκαλο».

Το μήνυμα θάρρους της έφηβης

Η έφηβη περιέγραψε τη στιγμή που ο πατέρα της της είπε ότι είχε χάσει το πόδι της.

«Του λέω: “έχασε κάποιος από τους δύο φίλους μου κάποιο άκρο;”. “Όχι”, μου απαντά. Κι εγώ του λέω: «Χαίρομαι, που είμαι εγώ, που έχασε μέλος μου, αφού εγώ οδηγούσα.

Εκείνη τη στιγμή, όντας 16χρονη, βλέπεις όλα τα όνειρά σου να γκρεμίζονται. Μέσα σε είκοσι λεπτά, το ξεπέρασα. Δεν ξέρω τι μου συνέβη στο νοσοκομείο, αλλά ήταν πολύ ήπια η μετάβασή μου από μια άθλια ψυχολογική κατάσταση σε μια τόσο θετική τώρα».

Μετά το ατύχημα η έφηβη άρχισε να μιλά για την φρικτή εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μάλιστα να σχολιάζει με χιούμορ την κατάστασή της, παρά τον ακρωτηριασμό του ποδιού της.

«Πριν από το ατύχημά μου είχα μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα, ήθελα να βάλω τέλος στη ζωή μου. Δεν έκανα σχέδια για το μέλλον μου, γιατί πίστευα ότι δεν θα είχα. Ήμουν δυστυχισμένη. Τώρα, αναπολώντας το παρελθόν, λέω μέσα μου: “ήσουν αξιοθρήνητη”. Αλλά για δείτε με τώρα: Αντιμετωπίζω μια διαφορετική, πολύ πιο δύσκολη κατάσταση, αλλά είμαι πολύ πιο χαρούμενη».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ