Άγκυρα: Δεν μας επηρεάζουν οι αποφάσεις της ΕΕ

Άγκυρα: Δεν μας επηρεάζουν οι αποφάσεις της ΕΕ

Απτόητη παραμένει η Αγκυρα παρά τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από την ΕΕ, όπως αποτυπώνεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Οι αποφάσεις της ΕΕ δεν θα επηρεάσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να συνεχίσει τις δραστηριότητές στην έρευνα για υδρογονάνθρακες στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι κυρώσεις της ΕΕ στην Τουρκίας

Η ΕΕ σε κείμενο συμπερασμάτων αποφάσισε να επιβάλλει κυρώσεις κατά της Τουρκίας, η οποία συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο. Οπως αποφάσισε, αναστέλλει τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία περί ολοκληρωμένων αερομεταφορών και συμφωνεί να μην διεξάγεται προς το παρόν το Συμβούλιο Σύνδεσης και άλλες συναντήσεις των διαλόγων υψηλού επιπέδου ΕΕ-Τουρκίας.

Στο ίδιο κείμενο, η ΕΕ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι παρά τις εκκλήσεις η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ. «Το Συμβούλιο καλεί και πάλι την Τουρκία να απέχει από τέτοιες ενέργειες, να ενεργεί με πνεύμα καλής γειτονίας και να σέβεται την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», αναφέρει μεταξύ άλλων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS