Αδιέξοδο στο Eurogroup για τον κοροναϊό: Διακοπή μετά από 16 ώρες - Θα συνεχιστεί αύριο

Αδιέξοδο στο Eurogroup για τον κοροναϊό: Διακοπή μετά από 16 ώρες - Θα συνεχιστεί αύριο

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως βρέθηκαν κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης του Eurogroup προκειμένου να βρεθεί ένας κοινός τρόπος για την αντιμετώπιση του κοροναϊου και κυρίως στο κομμάτι των οικονομικών συνεπειών από την κρίση της πανδημίας.

Όπως ανακοίνωσε μέσω twitter ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, «μετά από 16 ώρες συζητήσεων φτάσαμε κοντά σε συμφωνία αλλά δεν έχουμε ακόμα μία».

Σύμφωνα με τον ίδιο η συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης θα συνεχιστεί την Πέμπτη.

«Στόχος μου παραμένει για ένα ισχυρό δίχτυ ασφαλείας για τις επιπτώσεις του covid-19 (για να προστατεύσουμε εργαζόμενους, επιχειρήσεις και χώρες) αλλά και για ένα σημαντικό σχέδιο ανάκαμψης» πρόσθεσε ο Μάριο Σεντένο στην ανάρτησή του.

Ουσιαστικά, οι Ευρωπαίοι συμφώνησαν ότι... διαφωνούν και έτσι οδηγήθηκε η μαραθώνια συνεδρίαση σε ναυάγιο. Στο παρασκήνιο αναμένεται να συνεχιστούν έως αύριο οι διαβουλεύσεις και οι διαπραγματεύσεις με την αγωνία να παρατείνεται για το εάν και σε ποια συμφωνία θα καταλήξει το Eurogroup. Σημειώνεται ότι αντιστάσεις προβάλλουν στα γενναιόδωρα μέτρα η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες ισχυρές χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS