Έτοιμος να συζητήσεις με τις ΗΠΑ για πυρηνικά ο Πούτιν

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είναι έτοιμος να εντείνει τον διάλογο με τις ΗΠΑ σχετικά με τον αφοπλισμό και τη στρατηγική σταθερότητα, δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι συζήτησε τα θέματα αυτά στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ στην Ιαπωνία.

«Πιστεύω ότι αν καταλήξουμε σε συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα του αφοπλισμού, αυτό θα συμβάλει στην ενίσχυση της διεθνούς σταθερότητας. Η Ρωσία έχει την πολιτική βούληση να το κάνει. Τώρα εναπόκειται στις ΗΠΑ» να αποφασίσουν, δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.

Τετ α τετ με Τραμπ στην G20

Ο Πούτιν, που θα συναντηθεί σήμερα (04/07) με τον πάπα Φραγκίσκο και τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, αλλά και τον ομόλογό του Σέρτζιο Ματαρέλα, εξήγησε ότι συζήτησε τα θέματα αυτά με τον πρόεδρο Τραμπ στο περιθώριο της συνόδου της G20 στην Ιαπωνία τον προηγούμενο μήνα.

Πούτιν: Τότε θα άρουμε τις κυρώσεις εναντίον της ΕΕ

«Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι η Ουάσινγκτον έχει αρχίσει να σκέφτεται να ξεκινήσει διάλογο με τη Ρωσία για μια ευρεία στρατηγική ατζέντα», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε ότι η Μόσχα θα άρει τις κυρώσεις εναντίον τη ΕΕ μόλις η Ένωση κάνει το ίδιο. «Ελπίζουμε ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική και η Ευρώπη θα βάλει πρώτα τα δικά της συμφέροντα αντί να ακολουθεί τις εντολές κάποιου άλλου. Τότε θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε κοινά επωφελή, πολύπλευρη συνεργασία», υπογράμμισε ο Πούτιν.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS