Εκρήξεις από πτώση πυραύλου ή αεροσκάφους αναστάτωσαν την Λευκωσία [Video]

Mεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή του Πενταδάκτυλου μετά από έκρηξη. Εκκωφαντικός θόρυβος αναστάτωσε τη Λευκωσία γύρω στη 1 το πρωί της Δευτέρας.

Στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη βρέθηκε τόσο ο Μουσταφά Ακιντζί και ο αποκαλούμενος «υπουργός εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος Κουντρέτ Οζερσάι.

Οπως μεταδίδει ο Φιλελεύθερος, ο Ακιντζί υποστήριξε ότι πρόκειται για ρωσικής προέλευσης βλήμα, ωστόσο τα ακριβή αίτια θα φανούν μετά τις έρευνες.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι υποστήριξε ότι η προκλήθηκε είτε από πτώση αεροσκάφους με εκρηκτικά, είτε από πτώση άμεσης εκρηκτικής ύλης (βλήμα), προσθέτοντας νέο σενάριο στο τραπέζι.

«Τα πρώιμα ευρήματα δείχνουν ότι το αντικείμενο που προκάλεσε την έκρηξη ήταν είτε αεροσκάφος που μεταφέρει εκρηκτικά ή άμεση εκρηκτική ύλη (βλήμα). Δεν υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες ή τραυματισμοί. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο» έγραψε μεταξύ άλλων στο Facebook.

 

Nωρίτερα, σε προηγούμενη ανάρτηση είχε δηλώσει πως «στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι πρόκειται είτε για έκρηξη πυρομαχικών, είτε για πτώση ελικοπτέρου και δεν πρόκειται για πτώση αεροσκάφους».

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 3.40 τα ξημερώματα. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης και δυνάμεις της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους, οι οποίες αναζητούν τα αίτια της


 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS