Η Ρωσία στέλνει 7 εκατομμύρια τουρίστες στην Τουρκία λόγω των S-400

Ενα σημαντικό «δώρο» προς την Τουρκία ανακοίνωσε η ρωσική κυβέρνηση, λίγες ώρες μετά τις νέες τοποθετήσεις της Αγκυρας περί «κλεισμένης συμφωνίας» για το πυραυλικό σύστημα S-400.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet, αμέσως μετά τις δηλώσεις Τσαβούσογλου για τους S-400, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι αίρει την απαγόρευση για διακοπές στην Τουρκία που είχε θέσει σε ισχύ για τους Ρώσους αστυνομικούς.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση των επισκέψεων είχε εκδοθεί το 2014 και θεωρείται ότι στέρησε από την Τουρκία έναν μεγάλο αριθμό τουριστών.

«Η άρση της απαγόρευσης είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας» δήλωσε σχετικά ο Οσμάν Αγίκ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων της Τουρκίας (TÜROFED).

Περιμένουν 7 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες στην Τουρκία το 2019

Ο Αγίκ προσέθεσε ότι στη ρωσική αστυνομία απασχολούνται ένα εκατομμύριο στελέχη, «και μαζί με τις οικογένειές τους, μιλάμε για 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους. […] Μπορεί να δούμε μια σημαντική αύξηση στον αριθμό των Ρώσων τουριστών που θα επισκεφθούν την Τουρκία» τόνισε ο πρόεδρος της TÜROFED.

Η Ομοσπονδία Ξενοδόχων της Τουρκίας εκτιμά ότι το 2019 μπορεί να ξεπεραστεί ο στόχος των 7 εκατομμυρίων τουριστών από τη Ρωσία. Να σημειωθεί ότι το 2018 οι Ρώσοι επισκέπτες στην Τουρκία ήταν 5,96 εκατομμύρια, ενώ το 2017 4,7 εκατομμύρια. Το 2016, λόγω της κρίσης στις σχέσεις Μόσχας και Αγκυρας, μόλις 866.000 Ρώσοι επέλεξαν την Τουρκία.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS