Νέες απειλές Τραμπ κατά Κίνας: «Θα το πληρώσετε με δασμούς»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε την Τετάρτη (08/05) ότι η Κίνα «έσπασε τη συμφωνία», αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο για το εμπόριο και διεμήνυσε πως θα αντιμετωπίσει υψηλούς δασμούς εάν δεν υπάρξει διευθέτηση.

«Βλέπετε τους δασμούς που επιβάλλουμε;» είπε ο Τραμπ απευθυνόμενος σε υποστηρικτές του σε μια δημόσια συγκέντρωση στη Φλόριντα. «Επειδή έσπασαν τη συμφωνία (…). Αθέτησαν τη συμφωνία. Λοιπόν έρχονται αεροπορικώς. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έρχεται αεροπορικώς, αλλά έσπασαν τη συμφωνία. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Λοιπόν θα πληρώσουν». Εάν «δεν κλείσουμε συμφωνία» η κυβέρνησή του θα φροντίσει να «εισπράττουμε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο», πρόσθεσε, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικάνος συμπλήρωσε ότι δεν θα υποχωρήσει ωσότου η Κίνα να πάψει να κλέβει, όπως το έθεσε, τους Αμερικανούς εργαζόμενους. Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς

Ο Τραμπ απειλεί να επιβάλλει επιπρόσθετους τιμωρητικούς δασμούς σε εισαγόμενα στις ΗΠΑ κινεζικά προϊόντα αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Παρασκευή (10/05), επικαλούμενος το ότι το Πεκίνο υπαναχώρησε από δεσμεύσεις που είχε κάνει στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Την ίδια ώρα, πριν από λίγες ημέρες 400 πρώην εισαγγελείς σε ανοικτή επιστολή τους, αποκάλυψε τι θα συνέβαινε στο Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την έκθεση Μάλερ εάν δεν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οπως εκτίμησαν θα είχαν ασκηθεί εναντίον του διώξεις για «παρακώλυση της δικαιοσύνης». Ωστόσο, ο ίδιος ο Τραμπ δεν φαίνεται να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα με τα λεγόμενά τους, αφού μίλησε για το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας του.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS