Υπόθεση serial killer της Κύπρου: Προς παραίτηση ο αρχηγός της Αστυνομίας

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις που πυροδοτεί στην Κύπρο η υπόθεση του serial killer που σκότωσε τουλάχιστον 7 ανθρώπους.

Μετά την παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Ιωνά Νικολάου, τα κυπριακά ΜΜΕ θεωρούν βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλες. Την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο αναμένεται να βρεθεί ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Ζαχαρίας Χρυσοστόμου, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης έχει ήδη ζητήσει την παραίτησή του.

Ο κ. Νικολάου εξερχόμενος του προεδρικού Μεγάρου στην Κύπρο χαρακτήρισε «παντελώς άδικη» την κριτική στην κυβέρνηση και στον υπουργό Δικαιοσύνης. Ωστόσο, όπως είπε τα γεγονότα δεν του αφήνουν άλλο περιθώριο παρά να παραιτηθεί.

«Καλώ την κοινή γνώμη να συνεχίζει να επιδεικνύει την αναγκαία εμπιστοσύνη στο Αστυνομικό Σώμα», πρόσθεσε ο παραιτηθείς υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου, λέγοντας ξανά ότι «οι συνθήκες και οι αρχές μου μού επιβάλλουν την παραίτηση».

Αναστροφή κλίματος επιχειρεί ο Αναστασιάδης στην Κύπρο

Το ζήτημα όμως της αποτελεσματικότητας των αρμοδίων δεν είναι το μόνο που απασχολεί την κυβέρνηση στην Κύπρο. Η κυπριακή δημοκρατία έχει απασχολήσει τα διεθνή ΜΜΕ, έπειτα και τις αποκαλύψεις του serial killer, αναφορικά με τις συνθήκες διαβίωσης και μεταχείρισης γυναικών από το εξωτερικό στο νησί.

Ετσι, η κυβέρνηση στην Κύπρο προχωρεί παράλληλα σε σειρά ενεργειών με σκοπό την αναστροφή της αρνητικής εικόνας της Κύπρου, σε σχέση με τις συνθήκες εργασίας των οικιακών βοηθών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης θα έχει σήμερα συνάντηση με Πρέσβεις και πρόξενους τρίτων χωρών, υπήκοοι των οποίων εργάζονται στην Κύπρο, προαναγγέλλοντας ότι θα εξαγγείλει σειρά μέτρων για περαιτέρω προστασία των αλλοδαπών εργαζομένων.

Τέλος, ο κ. Αναστασιάδης ανακοίνωσε ότι οι σοροί των θυμάτων θα μεταφερθούν στην πατρίδα τους με έξοδα της κυβέρνησης της Κύπρου, ενώ έχει παρασχεθεί και ψυχολογική βοήθεια εκεί και όπου χρειαζόταν.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS