Με νέο πλήγμα για το Brexit απειλείται η Μέι

Αντιμέτωπη με ένα ακόμα πλήγμα στην «πολυπόθητη» της συμφωνία βρέθηκε και πάλι η Τερέζα Μέι, καθώς ο υφυπουργός υπεύθυνος για την Ουαλία παραιτήθηκε σήμερα από το κόμμα των Συντηρητικών.

Συγκεκριμένα ο Νάιτζελ 'Ανταμς εξέφρασε την αντίθεσή του στην απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού να συνεργαστεί με το Εργατικό κόμμα για την επίτευξη μίας συμφωνίας για το Brexit.

Στην επιστολή της παραίτησής του αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Μέι έκανε ένα «σημαντικό λάθος που θα οδηγήσει τη χώρα στην παραμονή στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ». Μάλιστα επισημαίνει ότι ο ίδιος, όπως και άλλοι, συμφωνούν με την παλαιότερη θέση της πρωθυπουργού ότι η απουσία συμφωνίας είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία.

«Φαίνεται πως τώρα εσείς και το υπουργικό σας συμβούλιο αποφασίσατε ότι μία συμφωνία - φτιαγμένη με έναν Μαρξιστή, που ποτέ στην πολιτική του ζωή δεν έβαλε πρώτο το συμφέρον της Βρετανίας - είναι καλύτερη από μία αποχώρηση χωρίς συμφωνία» γράφει στην επιστολή του συμπληρώνοντας ότι «διαφωνεί με αυτή την προσέγγιση» με αποτέλεσμα να υποβάλλει την παραίτηση του.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS