Ακάρ: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο

Την πρόθεση της Τουρκίας να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο διεμήνυσε εκ νέου ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

Οι δηλώσεις του Ακάρ έρχονται μία ημέρα μετά τις προειδοποιήσεις του Έλληνα ομολόγου του, Ευάγγελου Αποστολάκη, για κίνδυνο σοβαρού ατυχήματος στο Αιγαίο, λόγω της τουρκικής προκλητικότητας.

«Ο σκοπός μας, η προσπάθειές μας και η βασική μας προσέγγιση στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο είναι οι ίδιες. Είμαστε υπέρ της επίλησης των υπαρχόντων ζητημάτων με ειρηνικά μέσα. άλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα, προκειμένου να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας», τόνισε ο Τούρκος υπουργός.

Και συνέχισε: «Στο πλαίσιο της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας με την γειτονική χώρα, την Ελλάδα σε καλύτερο επίπεδο. Τα δικαιώματα θα πρέπει να λειτουργούν με τρόπο που να δημιουργούν δίκαιες και βιώσιμες λύσεις για όλες τις πλευρές».

Όσον αφορά την ανακάλυψη του κοιτάσματος στο στόχο «Γλαύκο» στο «τεμάχιο» 10 της κυπριακής ΑΟΖ, από την ExxonMobil ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε ότι «καμία απόφαση ή συμφωνία που αφορά την περιοχή και στην οποία δεν είναι συμμέτοχη η Τουρκία δεν μπορεί να έχει διάρκεια και να χαρακτηρίζεται έγκυρη», συμπλήρωσε.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία τετελεσμένων στην περιοχή (σσ. της κυπριακής ΑΟΖ), όπως δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα. Η Άγκυρα παραμένει στο πλευρό της αποκαλούμενης ΤΔΒ Κ, καθώς έιχε διακαιώματα στον φυσικό πλούτο του νησιού», τόνισε ο Ακάρ..

Αναφερόμενος στην άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», ο Χουλουσί Ακάρ σημείωσε πως «η Tουρκία είχε την ευκαιρία να δείξει τη ναυτική της δύναμη, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο στο εξωτερικό».

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS