Ζάεφ: Μιλάμε μακεδονικά και είμαστε Μακεδόνες

Επιμένει ο Ζόραν Ζάεφ ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αποδέχθηκε ότι στην Βόρεια Μακεδονία ζούνε Μακεδόνες που μιλάνε τα Μακεδονικά.

Προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού.

«Κανείς δεν μπορεί να αλλάξει ότι είμαι "Μακεδόνας" που ζω σε αυτή την περιοχή» δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων προσθέτοντας ότι «επιτέλους έχουμε μια χώρα που κανείς δεν αμφισβητεί, αυτό δηλαδή για το οποίο πάλεψαν οι πρόγονοί μας».

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι της Βοσνίας, ο κ. Ζάεφ είπε ακόμα οτι διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα, χωρίς να τεθεί υπό αμφισβήτηση η «εθνική ταυτότητα» των Μακεδόνων που μιλούν μακεδονική γλώσσα και έχουν την δική τους παράδοση και ιστορία.

Ο Ζάεφ σημείωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είχε την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ε.Ε., ενώ εξήγησε ότι οι αντιδράσεις της Ρωσίας οφείλονται στο γεγονός οτι δεν θέλει να δει τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. «Θέλουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία, είπε ο κ.Ζάεφ, κατανοούμε τη στάση της, αλλά πάνω από το 80% των “Μακεδόνων” πολιτών θέλουν η χώρα να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό».

Για τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και σε Αθήνα και στα Σκόπια, είπε ότι έχουν να κάνουν μόνο με εκλογικούς λόγους, ενώ υποβάθμισε τις αντιδράσεις των άλλων Βαλκανικών χωρών. Τέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα λάβει το βραβείο Νόμπελ μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS