Στο Βρετανικό κοινοβούλιο η νομική γνωμοδότηση για το Brexit

Το βρετανικό κοινοβούλιο πρόκειται να ενημερώσει αύριο Δευτέρα ο γενικός εισαγγελέας του Ηνωμένου Βασιλείου, σχετικά με τη νομική γνωμοδότηση που έλαβε η κυβέρνηση επί της συμφωνίας για το Brexit.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος, Μπράντον Λιούις, «όταν οι συνάδελφοί μου ακούσουν αυτά που έχει να τους πει ο γενικός εισαγγελέας, θα είναι ικανοποιημένοι γιατί η κυβέρνηση έκανε αυτό το οποίο είχε υποσχεθεί».

Το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα της Βρετανίας ασκούσε τις τελευταίες ώρες έντονες πιέσεις στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, καλώντας την να παρουσιάσει άμεσα τη νομική γνωμοδότηση επί της συμφωνίας με την Ε.Ε. για το Brexit.

«Σε εννέα ημέρες το κοινοβούλιο πρέπει να λάβει τη σημαντικότερη από τις αποφάσεις που έχει λάβει για μια γενιά, και είναι προφανώς σημαντικό να γνωρίζουμε πλήρως τις νομικές συνέπειες του κειμένου που η πρωθυπουργός θέλει να υπογράψουμε» δήλωσε το πρωί ο εκπρόσωπος των Εργατικών Κέιρ Στάρνερ.

Μιλώντας στο Sky News, προειδοποίησε ότι εφόσον δεν δημοσιοποιηθεί η νομική γνωμοδότηση, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες καταφρόνησης της δικαστικής αρχής. Διαμήνυσε, επίσης, ότι αυτό θα εξελιχθεί σε σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου.

Στο μεταξύ, αισιόδοξος πως η κυβέρνηση μπορεί να κερδίσει την ψηφοφορία της 11ης Δεκεμβρίου για το Brexit στο κοινοβούλιο, εμφανίστηκε ο Βρετανός υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ. Μιλώντας στο BBC, τόνισε ότι δεν υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Booking.com

 

emfylies idees

symmaxia

 Copyright © 2018 YSTEROGRAFO NEWS